2022. január 14., péntek

A MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYET IS ROSSZ SZÍNBEN TÜNTETHETIK FEL KÁSLER BEMONDOTT JÁRVÁNYADATAI

TELEX
Szerző: FEHÉR JÁNOS
2022.01.14.


Az egészségügyért felelős miniszter számai alapján úgy tűnhet, hogy a negyedik hullámban minden második ember meghalt, aki koronavírus miatt kórházba került, és súlyos betegek még az intenzívre sem jutottak el. Persze nem ilyen tragikus a helyzet, a miniszter mondhatott rossz számot.


Sok szakértő sokszor elmondta már, hogy ha a kormány vagy az operatív törzs részletes járványügyi adatokat közölne, folyamatosan, transzparens módon, akkor nemcsak a közbizalom erősödhetne, hanem ennek révén a járványügyi védekezést is segíthetnék vele.

Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter vasárnap az Inforádiónak olyan adatokat is elmondott a koronavírus negyedik hullámáról, amelyeket egyébként nem szoktak közölni, de az ő számaiból vagy arra lehet következtetni, hogy közük sincs a valósághoz, vagy arra, hogy a kórházba került betegek ijesztően nagy hányada hal meg. Nézzük, mit mondott Kásler a 2021. szeptember 7-e és 2022. január 3-a közötti időszakról! Állítása szerint:

- 456 ezer magyar fertőződött meg koronavírussal;

- közülük 17 ezren szorultak kórházi kezelésre, 60 százalékuk nem kapott oltást korábban, 40 százalékuk oltással került be;

- intenzív osztályon 1850 embert kezeltek, közülük 70 százalék nem volt oltott;

- a fentebb említett időszak alatt 9485-en haltak meg a koronavírussal összefüggésben.

Kásler kiemelte, hogy a megelőző hullámokhoz képest az áldozatok aránya jóval kisebb volt. Míg korábban a fertőzöttek közel 4 százaléka halt meg, addig a negyedik hullámban csak 2,1 százalékuk...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.