2022. január 13., csütörtök

ÉLJEN ÁPRILIS 4. HAZÁNK FELSZABADULÁSÁNAK ÜNNEPE!

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2022.01.12.


Legalább is ebben reménykedjünk, ha már Minden Keszegek Ura április 3.-ra írta ki az országgyűlési választásokat!
Volna esély győzni, és ezen a versenyen ebben az esetben talán az ország nyerne, de persze nehéz ekkora ellenszélben jósolni, különösen most, hogy Orbán bevezette a hadikommunizmust, rögzítette néhány általa alapvetőnek tartott élelmiszer árát.
Természetesen most sem a saját zsebére jótékonykodott, csak azt felejtette el tisztázni, hogy az értékesítési lánc melyik eleme köteles finanszírozni választási kampányát, például a liszt esetében a gabonatermelő, a malom, a nagykereskedelem vagy a bolti kiskereskedelem kell, hogy lenyelje a veszteséget.
De az is meglehet, hogy ezentúl a boltokban átmenetileg nem lesz napraforgóolaj, csak repceolaj, nem lesz finomliszt, csak rétesliszt, és az ólakban is csak olyan disznók lesznek, melyek mankóval közlekednek, sertéscombot meg áruljon a Viktor rögzített áron.
Az eredeti listán rajta volt a Liszt Ferenc Repülőtér is, de aztán rájött, hogy azt csak ő szeretné megenni...
Ez egyre viccesebb, de persze a mosolyunk nem egészen őszinte, az ilyesmikbe bele szokott bukni a gazdaság.
Hát legyen szerencsénk, és ne kelljen az utcákon a napi bérként kézhez kapott százmilliárdos bankjegyeket sepregetni, mint a világháború után kellett annak idején.
Ez a farok mindig a más farkával veri a csalánt, itt lenne az ideje, hogy megbukjon, habár utódai vért fognak - mondjuk - izzadni, hogy a kiürített államkassza, a rengeteg hátrahagyott akna, a betonba ágyazott káderek és a rendkívül magas valóságos infláció mellett az eladósított ország működését nagyobb társadalmi feszültségek gerjesztése nélkül biztosítani tudják.
Nem hiszem, hogy szép idők jönnek, ide nagyon határozott és nagyon durva intézkedések kellenek, nagyon jól megválogatva, hogy kiken csattanjon az ostor.
Az ellenzéknek erre nagyon érthető választ kell adnia, melyből egyértelműen kiderülhet, hogy mely társadalmi rétegnek kell fedeznie a veszteségeket, és ehhez tartania is kellene magát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.