2022. január 12., szerda

SOSE HALNAK MEG

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2022.01.12.


Milyen szép is volt az, amikor az év sportolója díjátadóján Szöllősi György, Orbán kedvenc lapja, a Nemzeti Sport főszerkesztője a „Piros volt a paradicsom, nem sárga” című vagy kezdetű nóta hangjaira vonult be a rivaldába. Ez a momentum azzal együtt, hogy hűségnyilatkozat volt, odakínálkozó, akárha a kutya hátára fordulva meg-, és föladja magát, farkát előbb behúzva majd élénken csóválva, erősen emlékeztetett augusztus huszadikára, amikor húzgálták a guruló Szent Istvánt, midőn is a szemünk előtt forrt egységbe az alacsonyan meghúzódó horizont, a szervilizmus és a fasiszta azon képzet, hogy nemzetünk ettől nagy, hogy párja sincsen.

Amihöz nyúlnak, szarrá válik – véleményezték azt a komédiát a Kárpátok alatt még foltokban és szórványokban megbúvó józanok, akik ebben falusi búcsúi nívót láttak, és még ez is erősen eufemizmus, mert a falvak búcsújainak azért van valami diszkrét bája. A kis közösség a saját erejéből szórakoztatja magát úgy, ahogy, és nem milliárdokból tárja a nagyközönség színe elé, mit gondol a világról és benne önmagáról. Augusztus huszadikán egy ország – illetve a hatalom bitorlói – mutatták meg ugyanezt nagyban és visszavonhatatlanul, pecsétet nyomva mintegy a NER-re, hogy ez az. Ahol himnusz lesz a Nélküled, Szijjártó külügyminiszter pedig Kis Grófóra szórakozik.

Módosítani, ha lehet a józanság véleményét, miszerint szarrá válik a NER érintésétől vagy csupán leheletétől is minden, akkor azt úgy kell korrigálni, hogy ez nem valaminémű átváltozás, hanem a NER a szar maga. Szellemi nívójában Demeter Szilárdtól Vidnyánszky Attiláig, valamiféle trianonos, nacionalista gőzök bocskaiban, megjelenési formájában pedig a guruló Szent István, valamint a kolosszális Miska huszár operettben előadva, a Tóth Gabitól elvonyított pápaváró nóta és Mennyből az angyal. Ez mind Szöllősi György bevonulása a piros paradicsomra, ez mind a hasát a gazdának mutató kutya, az élni és jól élni érdekében végzett önfeladás.

Zalatnay sem látszik érteni, mi a baj azzal, hogy ő tízmillió bezsebelése után világosodott meg Orbán nagyságáról, Szöllősi is azután csinált bohócot magából, hogy kiderült, felcsúti székhellyel indíthat sportrádiót még a főszerkesztőség és számos más jól fizető funkció mellett. Szöllősi nem most lett megvéve, már régóta dagad a pénztárcája, s hogy ehhez képest le kell mennie kutyába, az az ő nyomora de nem tragédiája, mert jól láthatón lubickol a ganyéban. Csak, hogy minek kell megfelelni, az egyáltalán nem mindegy, a csatlakozási pontok, amelyeken a hűség megnyilatkozhat, a hatalom, és annak ormán Orbán nívóját mutatják, ami ezek szerint a a 3+2-é...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.