2022. január 19., szerda

ZŰRZAVAR ÉS BORZALOM

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2022.01.19.


Kályhánk ma az a megható fotó, amelyen Varga Judit dekázgat egy labdával azt sugallva a bávatag fideszistáknak, nemcsak okos és szép, de ügyes is. Ha akarna, futballista is lehetne, vonósnégyes tagja vagy vadakat terelő juhász. Mindenki fideszista bávatag a földön fetrengett a gyönyöröktől, hogy – akkor még – friss minisztere a futballban is otthonos. Ezt meg kellett mutatnia mindenképp, hiszen a gazdája előtte jelentette ki, hogy a futballt – magyarán láblabda – a művészet kategóriájába sorolja, illetve kultúraalkotó tényezőként határozta meg, ami így egyben maga az élet.

Ez a kedves vezető ontológiája (úgy is, mint lételmélet), ebből virágzik ki minden a disznósajttól a pálinkáig. Mindebből következően futballozni (dekázni, lásd Varga J.) a fideszfilozófia fundamentuma, nem véletlenül akarták megtiltani az ellenzéknek a meccsre járást. Futballozni, meccsre járni, szotyolázni és kurva anyázni vagy huhogni a színesbőrűeknek az együvé tartozás és az akolmeleg maga. Aki futballozik, még nem a maffiacsalád tagja, de a fentiekből fakadóan ez a belépő egy szelete. És itt futballozáson a VIP páholyok tagságára is gondolunk.

Azokban mindenki meg szokott fordulni, aki már kapott vagy kapni fog közpénzt, a VIP páholy voltaképp a pénzosztó hely. Mindebből fakad, hogy a láblabdázás, vagy a körötte való sündörgés Neriában maga az élet. Levegő a tengerek mélyin, pohár víz a sivatagban és falat kenyér az éhenhalás szélén. Futball nélkül nincsen Fidesz, aki futballt nem ismer vagy nem szeret, magyari ember nem is lehet. Nos, ehhez képest hallgatott bele Hrutka János – volt válogatott fodbalista – a NER legújabb, friss és ropogós, felcsúti székhelyű sportrádiójába, és elmesélte élményeit.

Köszönjük az érettünk végzett munkát, hogy az öklendezést megspórolta nekünk. Másutt is akad ilyesmire serkentő eszme, elég csak a KESMA és a közrádió oder televízió teljesítményére gondolni. Hrutka János sorsa azonban azt példázza nekünk, hogy a NER-ben a futball sem véd meg mindentől, ugyanis őt annak idején a Spíler TV-től azért rúgták ki, mert kiállt a melegek elfogadására buzdító Gulácsi Péter mellett. Hrutka tehát meghasonlott futballista abban az értelemben, hogy gondolkozik, és lám, ennyi elég a kegyek elvesztéséhez, holott fürödhetne ő is tejben is és vajban is.

Erről a felcsúti sportrádióról már elmeséltük, hogy Orbán egyik legnagyobb pincsije, a Nemzeti Sport főszerkesztője – és még sok minden más – kapta ajándékul erre az évre, s mint Hrutka tapasztalataiból kiderült, nem fél használni. Azaz, ocsmány propagandaadó ez is, egy újabb a sorban, de tegye fel a kezét, aki valami mást várt. Az lenne a delikát, ha nem lenne az, de ilyen baleset a Fidesz kezébe került médiumokkal meg nem eshet a kék plakátoktól a Facebookig bezárólag....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.