2022. február 8., kedd

700 MILLIÓBA KERÜL ORBÁN LEVELE AZ ADÓ-VISSZATÉRÍTÉSRŐL ÉS A 13. HAVI NYUGDÍJRÓL – LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: huppa.hu
2022.02.08.


Hüp, hüp, hüp, Rogán-trükk


Egyik levelet sem hivatalosan a kormány küldte ki az embereknek, hanem a nyugdíjról szólót a Magyar Államkincstár, míg az szja-visszatérítésről szólót a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

17,5 milliárd forintba kerül egy alig 2 kilométeres útszakasz, ami a debreceni BMW gyárhoz vezet

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő NIF (Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.) közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

Polt szerint abból, hogy Schadl rács mögött van, nem következik, hogy Völnernek is ott kéne lennie

Szerinte az az arányos intézkedés, ha szabadlábon van. és tényleg. Csak más szemszögből kell nézni…

A Tenisz Szövetség szerint támadás indult ellenük

Azt valószínűsítik, hogy bizonyos személyek

„olyan információkat juttattak el több szerkesztőséghez, amelyek egyrészt csúsztatásokat tartalmaznak, másrészt kifejezetten arra irányulnak, hogy a Szövetség működését, működtetését elnehezítsék”.

Olcsón is tízmilliárdokba kerülhet az újabb magyar vizes vb

Amellett, hogy erősen kérdéses, hogyan fogják a beszerzéseket lezongorázni a hátralévő szűk négy hónapban, jól látszik, hogy a fejlesztéseknek és feladatoknak elég masszív költségei is lesznek.

A kormány semmilyen formában nem egyeztetett a fővárossal a vizes vb átvételéről

Az ellenzéki városvezetés háttérbeszorítása különösen szembetűnő, ha összehasonlítjuk a 2017-es – szintén beugróként lebonyolított – vizes világbajnoksággal, amikor Tarlós István volt a rendezvény fővédnök.

2,8 millió az átlag focista fizetés Magyarországon

A friss adatok szerint immár Európa top 20 bajnoksága között a magyar. Van esetleg kérdés…?

Szlovénia „kiárusítása” ellen tüntettek magyar színekkel

A helyi lapok arról írnak, hogy a Janša-kormány egyenesen Orbán bizalmasainak a kezére játssza a Száva-csoportot, amelynek termálfürdői és luxuskempingjei mellett előkelő szállodái vannak az Adrián.

Mészáros Lőrincék Bigétől vásároltak műtrágyát tízmilliárdért

Ádázul üldözik a hatóságok Bige Lászlót, a színfalak mögött viszont, úgy fest, a műtrágyakirály megfér az ország első számú oligarchájával.

Maffiaállam-tempóban zajlik a kormány határon túli kampánya

Az erdélyi egyházfők hagyományosan arra buzdítják híveiket, hogy éljenek szavazati jogukkal minden választáson, de Csűry állásfoglalásához fogható, egy konkrét párt melletti nyílt kiállásra eddig még nem volt példa.

Orbánék kérték a megfigyelőket a választásra

A magyar kormány január 22-én küldte el a felkérést a varsói székhelyű hivatalnak, egy nappal azután, hogy a szükségleteket felmérő hivatalos ODIHR delegáció befejezte budapesti látogatását. Ebben az esetben (sem) nem értjük Varga Judit sivalkodását.

Iványi Gábort kérné fel köztársaságielnök-jelöltnek Márki-Zay Péter

A hat ellenzéki párt négy héttel a szavazás előtt még mindig csak egyezkedik arról, hogy indítsanak-e közös államfőjelöltet Novák Katalinnal szemben.

Jakab Péter ismét pert nyert az Origóval szemben

Csak az idei évben már öt esetben döntött a Jobbik elnökének javára a bíróság különböző kormánypárti médiatermékekkel szemben.

Elítélte a Fideszt a Magyar Újságírók Országos Szövetsége

A MÚOSZ állásfoglalása szerint a járványra hivatkozva egyetlen párt sem szelektálhat az újságírók között, és nem akadályozhatja meg a sokszínű tájékoztatást. Aki ezt teszi, jogszabályt sért.

A KDNP követeléseket fogalmazott meg Finnországnak

A Kereszténydemokrata Néppárt lelkiismereti szabadságot és szabad vallásgyakorlást követel Finnországban az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében. (Háttér: a helyi Kereszténydemokrata Párt ellen azért indult per, mert a Twitteren bibliai idézeteket osztott meg, amelyek a vád szerint az LMBTQ-közösség elleni gyűlöletkeltésre voltak alkalmasak. Tehát, nem, nem a Bibliával meg a kereszténységgel van baj, hanem azzal, aki rá hivatkozva bűnt követ el.)

Megszűnhetnek az MNB alapítványai

A jegybanki alapítványok kapcsán évek óta volt vita a magyar hatóságok és az Eurostat között, az EU statisztikai hivatala már 2018-as publikációjában azt hangsúlyozta, hogy az alapítványokat és cégeiket az államháztartási körön belülre kellene sorolni, a gyanújuk szerint ugyanis az MNB bizonyos tevékenységeket a kormány nevében végzett. A magyar hatóságok elismerték tavaly, hogy a tervek szerint nem ment végbe a jegybanki alapítványok felszámolása, a járványhelyzet miatt ezt elhalasztották 2023 közepéig.

Levéllel kezdtük, azzal is fejezzük be

Donald Trump hazavitte Kim Dzsong Un leveleit a Fehér Házból

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.