2022. február 23., szerda

BELVÁROSI GIMNÁZIUMOK AZ EGYETEM TÉREN ÁLLTAK KI A SZTRÁJK MELLETT

MAGYAR NARANCS
Szerző: narancs.hu
2022.02.23.Tüntetéssel kezdték a napot a neves budapesti gimnáziumok.

Szerda reggel kilenc óra előtt az Egyetem téren tartottak közös megmozdulást az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium, az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyakorló Általános Iskola és a Madách Imre Gimnázium polgári engedetlenséghez csatlakozó pedagógusai – írja a 24.hu.

Helyszíni tudósítók szerint 100-150 ember lehetett az Egyetem téren. Az Apáczaiból a szülői munkaközösség is képviseltette magát, illetve a Radnótiból a szülők támogató nyilatkozatot juttattak el a helyszínre.

A fővárosi iskolákon kívül az előzetes bejelentés szerint számos másik helyen, köztük több vidéki intézményben is csatlakoztak pedagógusok a polgári engedetlenséghez. Szerdán egyebek mellett Budapestről a Jedlik Ányos Gimnázium, az Óbudai Árpád Gimnázium, a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium, a Deák Ferenc Gimnázium, vidékről pedig a Répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola, a szigetszentmiklósi Batthyanyi Kázmér Általános Iskola és Gimnázium és az Ádám Jenő Általános Iskola, az esztergomi Dobó Katalin Gimnázium is csatlakozott.

Az egyes gimnáziumok tanárai múlt hétfő óta azért kezdtek polgári engedetlenségbe, mert a kormány egy rendelettel ellehetetlenítette a pedagógussztrájkot. Korábbi cikkeink a témában itt találhatók!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.