2022. február 23., szerda

ELLENLENGYELEK

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2022.02.23.


Mintha nem lennének elegen, mintha a hazai bázis fogyóban volna. Legalábbis erre utal az, hogy a Fidesz erdélyi egyetemistákat toboroz kosztért, kvártélyért, fizetségért aláírást gyűjteni kies hazánkban. Meglepődünk? Nem lepődünk meg, a Fidesz, amióta kiterjesztette csápjait a határokon túlra, így dolgozik. Idegenbe szakadt hazánk fiait használ szavazatra, és most már kampányra is, sőt, mindenféle kétes alakokat hív meg jóféle közpénzből, hogy itt a saját dicsőségét zengesse velük. Az az irány, hogy hatalmának legitimitását és nagyszerűségét idegenekkel igazolja, mert a hazai akol már nem elég.

Így hív meg már évtizede lengyeleket a békemenetre, mintha a két ország nagy, közös ünnepe volna a Fidesz-hatalom, de tudjuk, hogy ez hazugság. Pénzért megvett és lebutított vonulások ezek, mintha futballmeccsre menne a tömeg, ami jól ugyan kinézhet, de amúgy megüli a propaganda. Minden csak propaganda, az erdélyi fiatalok lefizetése is, ez is zacskó krumplival egyenértékű, de annyi pénz áll a Fidesz rendelkezésére – az ország teljes GDP-je –, ami ellen ilyen téren fellépni lehetetlen, nekünk a lelkesedés, a száraz puskaporban bízás érzete marad.

Meg az ötletek. Márki-Zay gondolt egy nagyot, és a legnagyobb lengyel ellenzéki újságban, a Gazeta Wyborczában megjelent cikkében invitálta a lengyeleket a magyar fővárosba a nagy ellenzéki tüntetésre. Zseniálisnak is volna nevezhető, ha nem lenne kétségbeesett lépés, pedig az. Ha nagy tudású politimókus volnék, akkor azt mondanám, Márki-Zay ezen húzása beleállás a Fidesz világába, mikor is önmagát és cselekedeteit azokhoz viszonyítva definiálja, a hülyeségre hülyeséget húz, csak az a kérdés, tehet-e egyáltalán másként, és, ha tehetne, mi volna az.

A békemenetes lengyelekre ellenlengyeleket hívni kétségbeesett lépésnek tűnik, mint ahogyan az is, hogy amikor kiderült a Fidesz erdélyi akciója, Márki-Zay épp Németországban járt ottani magyarokat győzködni, hogy szavazzanak rá, és ebben a kontextusban természetesen ránk is, mert minden egyes voksra akkora szükség van, mit egy falat kenyérre. Márki-Zay volt már Angliában is ugyanilyen céllal, ha érzékletes képpel szeretnénk lefösteni ezeket az akciókat, akkor azt kell mondanunk, hogy az ellenzék miniszterelnök-jelöltje nekilátott szél ellen pisálni.

Mert mást nem nagyon tehet. Hogy lássuk, milyen monolit gólem a Fidesz és az ő választási szabályai, jegyezzük fel a hős magyar nép azon cselekedetét, pénzt gyűjt az angliai magyaroknak arra, hogy mindenképpen el tudjanak menni – vagy haza tudjanak jönni – szavazni, mert mindenki előtt ismeretesek azok a szabályok, amelyeket a Fidesz állított fel, s amelyekkel az ő szavazásukat minden lehető módon nehezíteni kívánja, ha nem épp teljesen ellehetetleníteni. Nonszensz, hogy a csóró óhazaiak küldenek Angliába pénzt, hogy az ottaniak segítsenek megszabadulni a rabigától...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.