2022. február 8., kedd

MÁRKI-ZAY PÉTER: ORBÁN LÉLEKBEN KAPOTT EGY POFONT PUTYINTÓL

HVG
Szerző: hvg.hu
2022.02.08.



A Jean-Claude Junckertől kapott valódi pofon után Vlagyimir Putyintól lélekben kapott pofont a magyar miniszterelnök Márki-Zay Péter szerint, aki szerint a köztársaságielnök-jelölt kiválasztása nem kardinális kérdés, és azt is elmondta, hogy miniszterelnökként kiegyensúlyozott kapcsolatra törekszik majd Kínával és Oroszországgal is. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje hódmezővásárhelyi polgármesteri évértékelője után adott interjút a hvg.hu-nak.


Hódmezővásárhelyen tartott polgármesteri évértékelője után kérdezte Márki-Zay Pétert a hvg.hu stábja köztársasági elnök-jelöltről, Putyin asztaláról, az árdrágulásról és a szeretet politikájáról.

  • - Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint a Fidesznek jogában áll Novák Katalint jelölni, és volt az általa javasolt Iványi Gáboron kívül olyan köztársasági elnök-jelölt is, akit minden ellenzéki párt támogatott volna, de ez a személy nem vállalta a jelöltséget. A köztársasági elnök-jelölt kiválasztását ugyanakkor nem tartja kardinális kérdésnek.
  • - Márki-Zay Péter arra utalt, hogy háttérinformációkból következtette ki, hogy egy kormánytag rendszeresen kenőpénzt kapott a végrehajtói kar elnökétől, amit külföldön vett át.
  • - Szerinte hosszú távon nem alkalmas a hatósági árplafon az infláció megfékezésére, ezért kormányra kerülve inkább a felesleges állami túlköltekezéssel szorítanák vissza az árdrágulást. A minimálbér emelésre, a 13. havi nyugdíjra és a közmunkások béremelésére viszont szerinte is szükség volt. Azonnal intézkedésként az árfolyam-politikával orvosolná az infláció elszabadulását.
  • - Azt mondja, ha ő kormányra kerül, Magyarország hűséges és lojális tagjai lesz az Európai Uniónak.
  • - A bűnöző migránsokat ki fogják utasítani, és ha az amerikaiak orosz fegyvercsempészeket akarnak letartóztatni, akkor őket Amerikának adják ki őket, és nem Oroszországnak. Jó kapcsolatokra törekszik majd Oroszországgal és Kínával is, de nem feladva a nemzeti érdekeket. Szerinte semmi akadálya, hogy kínai egyetem legyen Magyarországon, de azt ne a magyarok fizessék.
  • - Orbán lélekben kapott egy pofont Putyintól...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.