2022. február 3., csütörtök

MINDENKI TUDJA, EZ ÍGY NEM MEHET TOVÁBB AZ OKTATÁSBAN

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2022.02.03.


A pedagógus szakszervezetek szervezik a március 16-ára meghirdetett általános sztrájkot, de hogy meg is tartják-e, az a kormányon múlik. Eközben a sztrájkbizottság folytatja a tárgyalásokat a kormánnyal, mert a szakszervezetnek ez a feladata, és azon vannak, hogy megegyezzenek a kormánnyal. Minderről Gosztonyi Gábor, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke beszélt a Hírklikknek a hétfői figyelmeztető sztrájk kapcsán.


Csak 20 ezer, vagy több mint 20 ezer pedagógus sztrájkolt két órában figyelmeztetésül hétfőn?

– Több mint 20 ezer, bár pontos számokat csak később tudunk mondani, hisz' a PDSZ adataival még egyeztetnünk kell. Az viszont biztos, hogy meghaladja a húszezret a sztrájkolók száma.

A „csak”-ot jelen esetben az Emberi Erőforrások Minisztériumára értettem, ők azt mondták, országosan az iskolákban foglalkoztatott pedagógusok kevesebb, mint egyötöde vett részt a hétfői sztrájkban.

– Emlékeztetnék mindenkit, hogy 2016-ban is ugyanígy magyarázta a minisztérium az akkori sztrájkot. Ugyanazt az eredményt egyszer így, egyszer úgy indokolja. Ha ezt a mostanit így lekicsinyli, akkor azt kérdezik a szakszervezetek, miért kellett annyi energiát beleölni, hogy minden eszközzel ellehetetlenítsék a kétórás figyelmeztető sztrájkot? Maga Maruzsa Zoltán államtitkár nyilatkozta, hogy sokkal többen sztrájkoltunk volna, ha rendezettek a körülmények. Ezzel egyet tudunk érteni. Csak azt felejtette el közölni, hogy a rendezetlen körülményeket a kormány teremtette. Egyébként pedig 20 ezer oktatásban dolgozó, valamint az őket támogató szülők és diákok a kormány szerint lebecsülendők? Ennyi ember véleménye nem fontos?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.