2022. február 3., csütörtök

ÓRIÁSI PÉNZEK VÁRNAK ELKÖLTÉSRE AZ INGATLANPIACON - MI MOST A LEGJOBB BEFEKTETÉS?

PORTFOLIO
Szerzők: DITRÓY GERGELY, FUTÓ PÉTER
2022.02.03.


Fontos strukturális átalakulások zajlanak mind a hazai, mind a globális irodapiacon. A home-office elterjedése mellett a gazdasági környezet is változik és a fenntarthatóság kérdése is egyre inkább megkerülhetetlen eleme lesz a fejlesztéseknek és a tranzakcióknak. Éppen ezért a jelenlegi irányokról, a befektetési piac kilátásairól, az infláció, a hozamok és a forint árfolyama közti összefüggésekről Salamon Adorjánnal, az ESTON International vezérigazgatójával beszélgettünk, aki az irodapiac mellett a bérlakáspiacról is megosztotta várakozásait.

Sok minden történt a tavalyi évben, fontos átalakulások zajlanak a gazdaságban és az ingatlanpiacon egyaránt. Hogyan zárt 2021 az ingatlanbefektetések piacán?

A tavaly zárt tranzakciók volumene több mint 20%-kal haladta meg a 2020-as évi teljesítményt, ez kb. 1,3 milliárd eurót jelent. Innen egy újabb 20%-os növekedéssel a már a pandémia előtti szinteket közelítenénk meg. Hozamok tekintetében továbbra is észlelhető a befektetők közötti erős verseny és ezzel párhuzamosan megjelent egy inflációs nyomás is. Ez a kettő pedig trendjelleggel ellentmond egymásnak. Az egyik fontos kérdés a jövőre nézve, hogy az infláció időleges lesz-e.

Mennyire kell elszállni az inflációnak, hogy nyomás legyen a hozamokon is?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.