2022. március 22., kedd

A NÉP SZOLGÁJA: NEM CSAK A HÁBORÚS UTÓÉLETE MIATT ÉRDEMES NÉZNI ZELENSZKIJ VÍGJÁTÉK-SOROZATÁT

24.HU
Szerző: INKEI BENCE
2022.03.22.


Nálunk is látható már a sorozat, amelynek Volodimir Zelenszkij a politikai karrierjét köszönheti, és amelyben egy politikai kívülállóból lett ukrán elnököt alakít, mielőtt aztán a való életben is így tett volna. Szitkom vagy politikai szatíra? És tényleg jó? Érdemes nézni A nép szolgáját akkor is, ha semmit nem tudunk az ukrán belpolitikáról?


Nem szükséges magyarázni, mekkora csavart jelent A nép szolgája című ukrán sorozatot abból a történelmi perspektívából nézni, mint amit a lassan egy hónapja tartó orosz-ukrán háború kínál. Ha, mondjuk, tavaly ilyenkor tűzi műsorára az RTL Klub és a Netflix is a sorozatot, eleve minimális érdeklődést váltott volna ki, még úgy is, hogy Volodimir Zelenszkij felemelkedése akkor is érdekes sztori volt, de a komikusból lett elnök egészen az orosz invázióig nem számított nemzetközileg ismert politikusnak, sőt az elnökségének megítélése is inkább felemás volt.

Most viszont már a főcímet nézve is nehéz nem arra gondolni, hogy a bevezető montázsban mutatott ukrajnai utak, hidak, házak új jelentést kaptak február 24. óta, már leginkább lebombázandó infrastruktúra lett belőlük, akárcsak Kijev grandiózus belvárosából. Ez az érzés aztán végig a nézővel marad, hiszen a sorozatban rendszeresen betekinthetünk a még normális ukrán hétköznapokba, mielőtt az országból romhalmazt nem csinált volna volna az orosz hadsereg...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.