2022. március 26., szombat

LENGYEL LÁSZLÓ: NEKEM SZÜLŐHAZÁM

NÉPSZAVA
Szerző: LENGYEL LÁSZLÓ
2022.03.26.


Lettünk Kelet legnyugatibb, legcivilizáltabb országából, Nyugat legkeletibb barbár állama. És ennyi vész – járvány, gazdasági és társadalmi válság, háború – közben, még mindig úgy kapaszkodik a társadalom legalább fele része az országot csődbe vivő, Európában magára maradt, Putyin utolsó csatlósa hatalomba, mint a biztonság és béke kezesébe.

Háborúról és békéről


Az orosz invázió óta a magyar Óriás kicsiny magyar törpévé változott. NAGYMAGYAROKBÓL kismagyarokká lettünk. A „merjünk nagyok lenni” évtizedes hencegése után, most a „merjünk kicsik lenni” sunyi kacsingatása következett.

Ma már mindenki tudja, hogy félrevezettek minket az ellenzéki tanárok, amikor a futóbolond Petőfinek Európa csendességéről szóló sorait úgy tanították, mintha bizony nem a csendes európaiaknak lett volna igazuk 1849-ben, amikor sorsunkra hagytak minket az orosz hadakkal szemben. Csak a félrevezetett pesti srácok hihették 56-ban, hogy egyetlen kis európai be akart volna kerülni az orosz pöröly és a magyar üllő közé. Nem voltak azok bolondok, hanem józan békepártiak. Minek ugráltak az amerikaiak által felbérelt magyarok?! Megérdemlik a sorsukat! Most ébred rá minden NAGYMAGYAR/kismagyar, hogy mennyire jó érzés volt a szovjet testvéri tankokkal együtt becsörömpölni 68 augusztusában Csehszlovákiába, a Felvidékre. Nem lehetne megismételni, s az orosz testvérekkel találkozni a magyar néphadsereg büszke katonájaként Kárpátalján. Pilátusként mossuk kezeinket: keresztényeket ölnek, üldöznek, de ezek nem mi vagyunk, nem a mi keresztényeink.

Egyszerre néztem nosztalgikus örömmel és kisebb szomorúsággal a békemenet felemelő látványát. Mennyi szép békemenet láttam a Kommunista Ifjúsági Szövetség szervezésében! Vártam is, hogy a tömeg belekezd a felemelő dalba: „A párttal, a néppel egy az utunk és jelszavunk munka és béke”, utána „Őrizd a békét, s dalolj velünk!” Felemelik a táblákat: „Éljen a megbonthatatlan szovjet-magyar barátság!” – a zseniális Hofi: „Éljen a megbonthatatlan konzerv!” –, „Éljen és virágozzék népeink örök barátsága!” – Hofi: „Virágozzék a cseresznyefa!” Bizony hiányoztak nekem eddig ezek az örök érvényű dolgok. De megnyugtattak, hogy csak április 3-ig kell várnom. Akkor majd kibomlik a zászló. Megállítottuk a veszélyes háborús uszítókat. Nemet mondtunk az amerikai imperialistáknak. Béke lesz és biztonság. Ott fog állni Orbán Viktor elvtárs középen, és nyájas mosollyal bejelenti: megjöttünk! A mellette álló Rogán elvtárs intésére Szijjártó elvtárs, elcsukló hangon olvassa tavaris Putyin meleg-hangú, elvtársi üdvözletét. A tömeg skandálja: „A párt és a FISZ, győzelemre visz”, majd a szegény szerencsétlen Kölcsey Himnusza után lelkesen énekli: „Szövetségbe forrt szabad köztársaságok, a nagy Oroszország kovácsolta frigy…”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.