2022. március 2., szerda

„SZÁZSZÁZALÉKOS A FÉLELEM, A FÁJDALOM, DE AZ ÖNZETLENSÉG IS” – PODCAST A HVG KIJEVBŐL HAZAÉRKEZETT TUDÓSÍTÓIVAL

HVG PODCAST
Szerző: hvg.hu
2022.03.02.


Kedden ért vissza Magyarországra Kijevből a HVG két újságírója, Bihari Ádám és Németh András, valamint fotósunk, Túry Gergely. A hvg.hu podcastjában arról meséltek: milyen az, amikor háborúra ébred az ember, hogyan élték meg a harcokat a kijevi civilek, és az is kiderül, hogyan segített hazajutásukban egy macska.


Bár a nyugati világ egy héttel ezelőtt még azt hitte, hogy egy Ukrajna és Oroszország közötti fegyveres konfliktus inkább a keleti régiókra korlátozódik majd. Csütörtök reggel azonban Kijevet vette célba az orosz haderő, éppen fél nappal azután, hogy a HVG két külpolitikai újságírója, Bihari Ádám és Németh András, valamint fotósunk, Túry Gergely megérkezett a fővárosba. Úgy tervezték, hogy kelet felé veszik az irányt, végül azonban „nem ők mentek a frontvonalra, hanem a frontvonal ment hozzájuk”.

Kollégáink kedden szerencsésen visszatértek. A hvg.hu podcastjában (amely ezúttal a megszokott belpolitikai témák helyett a háborúval foglalkozik) beszámoltak mindarról, ami a riportokból kimaradt. Elmesélték, milyen érzés belecsöppenni egy háborúba, mennyire nehezen felejthető egy légvédelmi sziréna hangja, hogyan találták többször is szembe magukat ukrán önkéntesek fegyvereivel, és azt is, ahogy egy diplomatacsalád macskája végül a hazajutás kulcsszereplőjévé vált...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.