2022. március 22., kedd

TOVÁBBI MUNKÁRA FOGNÁK A NYUGDÍJASOKAT - ÁLLÍTÓLAG 800 EZER FŐT LEHETNE MÉG FOGLALKOZTATNI

AZ ÉN PÉNZEM
Szerző: Azénpénzem
2022.03.22.


Egy kutatás szerint a nyugdíjasok 68-70 százaléka szeretne tovább dolgozni. Kósa Lajos az Országos Szövetkezeti Tanács (OSZT) elnökeként konkretizálta is: nyolcszázezer nyugdíjas jelezte, hogy rugalmas feltételekkel újra munkába állna. Ezt a számot érdemes összevetni a KSH-ból kigyűjtött adatainkkal.


Uniós támogatással vizsgálták meg, milyen eredményt hoztak a közérdekű nyugdíjas szövetkezetek (a formáról a cikk második részében ejtünk szót). Az MTI tudósítása szerint Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő, az OTSZ elnöke egy debreceni rendezvényen beszélt arról, hogy 2017 óta 165 nyugdíjas szövetkezet alakult százezer taggal, tavalyi nettó árbevételük elérte a 11 milliárd forintot. Arról is szót ejtett, hogy 2021-ben hat kismama szövetkezet is alakult az országban (erről az új foglalkoztatási ötletről először a jelenlegi köztársasági elnök beszélt még családminiszterként 2018 nyarán).

Kósa Lajos szerint a szövetkezeteknek társadalompolitikai jelentősége is van: a diákok a munkára szocializálódhatnak, a nyugdíjasok az aktívabb életre kapnak lehetőséget, a kismamák nem szakadnak el teljesen a munka világától. Meglehetősen meghökkentő adatokkal is szolgált a politikus. Mint mondta: nyolcszázezer nyugdíjas jelezte, hogy rugalmas feltételekkel újra munkába állna.
..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.