2022. március 31., csütörtök

VÉGE VAN: GYŐZIKE ÉRTÉKELI ORBÁN ORSZÁGLÁSÁT

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2022.03.31.


Mátyás óta nem volt ilyen jó vezérünk, mint Orbán Viktor – nyilatkozta Kű Lajos valahai labdarúgó egy lap felmérésére válaszolva. És akkor rájöttem, hogy a lapok teszik tönkre az országot a Fidesz mellett, amelyek terjesztik a sötétséget. Kű Lajost úrfikoromban láttam szaladgálni a pályán. Kár érte, kiváló labdarúgó volt, őket pedig nem az eszükért szereti a stadionok népe, ilyképp a mátyásos hasonlat megbocsátható, legalább hallott a királyról, tud arról, hogy volt ilyenünk, ami sokakról nem mondható el. A lap felmérése során megszólaltatta még Győzikét, Dopemant és Pataky Attilát, hogy osztályozzák a kormány munkáját, azon belül is a háború és a járvány kezelését kiemelten, de úgy összességében is, visszatekintve az eltelt évekre.

Mint kitetszik, a stáb nem a tudósklub rendes tagjai közül került ki (by: Hadházy), ami nem volna baj, mert megszólalhatna így a nép egyszerű és tiszta hangja, de a kiválasztottak a futballistán kívül sokirányúan terheltek. Pataky tudatát nem tudjuk, mennyire módosították az ufók, Győzikéjéét meg Budai Gyula, akinél a minap tett látogatást a Külügyminisztériumban. A zebrás ember helyében én berágtam volna az elszámoltatási nyomorultra, mert amikor kiderült, hogy beléptette a Fideszbe a hajdani showmant, és ezen széles körben élcelődtek, másnap képes volt letagadni. Ha én Győzike lennék – aki szerencsére nem vagyok –, fölhúznám az orromat, hogy szégyell engem ez a Budai, vagy mi van, hogy letagadja a tagságomat.

Győzikének azonban a horizontja idáig nem terjed. Tizenötödikén beállt a békemenetbe, és azóta sem jött ki belőle, onnan értékelgeti a kormány munkáját. Dopemanról meg ne is beszéljünk. Ez a Pityinger Orbán fejének rugdalásától eljutott a seggének nyalásáig, és tette ezt olyan időszakban, amikor sokan inkább ellentétes utat jártak be. Nagyon éhes lehetett ez a Pityinger, hogy felfedezte magában az Orbán iránti szerelmet, ami egy delíriumban kialakult, és azóta sem műlik. Patakyról és az ő ufójairól, valamint az általuk sugallt világlátásáról már ne is beszéljünk, régóta rajta van az alufóliasisak, innen nézvést pedig, hogy miket beszél, teljesen érdektelen. És itt jutunk el a redakcióig, amelyik ezeket megszólaltatja. Hogy ők is mit akartak elérni.

Olvasottságot, persze, ami dicséretes és szükségszerű törekvés, de, hogy ezzel a szereplőgárdával látszott a cél teljesülni, az több irányú bajokat is mutat. Egyrészt, hogy a redakció mit képzel a magyari emberek mint célközönség agybéli állapotáról, a kognitív funkcióiról, hogy ezt kínálja nekik, másrészt, hogy miért szolgálja ki ezt a szintet. Itt voltaképp lényegtelen, hogy mit mondanak az alanyok, a hajdani futballista egy mondatban emlegeti Mátyást meg Orbánt, és már kész is a csoda. Gáspár Győző pedig a gazdaságot és az oktatást értékeli, amiről többet szólni nem is érdemes. Emlékszünk még a Professzorok Batthyány Körére, mely tudós (ámde seggnyaló) társaság Orbán köré szerveződött mint tanácsadó testület...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.