2022. április 26., kedd

A SZÉLSŐJOBBOLDAL ARRA ÉPÍT, HOGY AZ ÁLLAMPOLGÁROK EGY RÉSZE ÚGY ÉRZI, HOGY SENKI SEM VÉDI MEG – HUPPA LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: HUPPA.HU
2022.04.26.


A nyugat-európai demokráciák is Magyarország sorsára juthatnak

„Ezeknek az elképzeléseknek kevés közük van a valósághoz, de következményeik vannak a választásokon. A szélsőjobboldal a maga módján választ kínál a félelemre.” Ez válasz arra is, miért keltenek folyamatosan a populista kormányok riadalmat, miért van szükség állandó ellenségképre.

Macron sima győzelme mögött súlyos törésvonalak állnak

A szélsőjobb vészesen feljött, a politikai közép gyengül, a fiatalok, vidékiek és szegényebbek kiábrándultak az européer politikusokból.

Nemcsak Janša, hanem Orbán is veszített a szlovén választásokon

Régi szlovén harcostársának elbukásával az eddigieknél is jobban beszűkült a magyar kormányfő európai mozgástere, akitől oroszbarátsága miatt a Visegrádi Négyek is egyre jobban elhatárolódnak.

Életfogytiglanra ítélték Osman Kavala üzletembert Törökországban

A bíróság szerint meg akarta dönteni a kormányt.

Időt kért az ellenzék a parlamenti előkészítő tárgyaláson

Fidesz: Gyurcsány! Ez már kezd kínosan unalmas lenni.

Szerdán elindul a jogállamisági eljárás

Ezzel egy hat-kilenc hónapig tartó folyamat veszi kezdetét, amelynek a végén a tagállami kormányok képviselőiből álló tanács az uniós támogatások egy részének felfüggesztésével vagy zárolásával büntetheti hazánkat, ha egyértelmű bizonyosságot nyer, hogy egyes jogállami normák megsértése miatt közvetlenül sérülnek az EU pénzügyi érdekei.

Karácsony Gergely közvetlen EU-s támogatásáért lobbizik Brüsszelben

Az Európai Parlament február közepén fogadta el nagy többséggel a „Cseh-jelentést”, vagyis Cseh Katalinnak, a Momentum európai parlamenti képviselőjének a javaslatát, melynek értelmében a városok közvetlenül hozzáférhetnek európai uniós pénzekhez.

Megállapította az NVB, hogy érvénytelen volt a homofób népszavazás

Ezt a hírt senki se keressen a kormányoldali médiában…

A hatalmas infláció mentheti meg az Orbán-kormány büdzséjét

Az infláció felpörgése jelentős többletbevételhez juttathatja a büdzsét a fogyasztási adókon keresztül.

Jönnek a megszorítások

A Fidesz ezt a szitokszónak számító kifejezést csak az ellenzék kapcsán használja, a saját „kiigazításait” másként nevezi.

Rátenné a kezét a közbeszerzési döntésekre a Fidesz Jászberényben

“… az önkormányzat városfejlesztési bizottságának elnökeként gyakorlatilag egy személyben ő dönthetne a beruházásokra felkért vállalkozásokról, vagyis arról, hogy ki nyerhessen el egy-egy munkát.” Ügyes.

Egyik magyar miniszter sem volt hajlandó fogadni az ukrán nagykövetet

Ljubov Nepop arról is beszélt, hogy bár szeretett volna, nem tudott egyeztetni Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel, csupán helyettese tudta volna fogadni. Hasonlóan járt Benkő Tibor honvédelmi miniszterrel is: a nagykövet elmondása szerint vele azonban csak Benkő egyik közbejövő programja miatt nem tudott találkozni, csupán helyettesével egyeztetett.

Erőszakkal építenek propagandamédiát a megszállt ukrán területeken az oroszok

Ma már pl. csak orosz adók foghatóak az elfoglalt Bergyanszkban. Ezeket a 2014-ben elfoglalt Krímből sugározzák, és szó sem esik bennük a háborúról.

Lavrov szerint a NATO lényegében háborút folytat Oroszországgal

A hétfőn sugárzott interjúban azt mondta: Az ukrajnába szállított fegyverek legitim célpontjai lesznek az orosz hadseregnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.