2022. április 10., vasárnap

A VIDÉK TÖBBET ÉRDEMEL, A JOBBIK ELTŰNT, GYURCSÁNY ÖRÖK – ISMÉT A FLASZTERBEN JÁRT KOLLÉGÁNK

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ÁTLÁTSZÓ
2022.04.09.



Az Átlátszó szerkesztő-újságírója, Katus Eszter meghívást kapott a Magyar Hang Flaszter című műsorába, ahol György Zsombor főszerkesztővel és Dévényi István újságíróval a választásról, az odáig vezető útról és az eredményekről beszélgettek.


A polgári Magyar Hang hetilap 2020-ban döntött úgy, hogy nyomtatott példányaiban helyet ad más médiumok anyagainak is. Egyik szövetségesük oknyomozó portálunk, az Átlátszó lett. Így havonta egyszer, egy négyoldalas mellékletben publikáljuk az újságban az általunk feltárt ügyeket. A lap ennek kapcsán hívta meg kollégánkat, Katus Esztert a Flaszter című műsorukba.

A Magyar Hang legfrissebb számában arról írunk, hogy az Átlátszó birtokába került irat szerint Süli János, a paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter 2018-ban egy 8,425 millió euró értékű szerződést készített elő a Rothschild nemzetközi tanácsadó-vállalattal „az energiapolitikára és speciális infrastruktúra projektekre vonatkozó stratégiai tanácsadás” tárgyában – közbeszerzési eljárás nélkül. Rámutattunk, hogy az ukrán elnökkel keménykedő Rákay Philip gyakori vendég a Roszatom irodájában, és hogy bár tízmilliókat költött a kormány titkos tanácsadókra, nem tették közzé az erre vonatkozó szerződéseket.

Megírtuk az első esetet is, hogy egy közérdekű vagyonkezelő alapítvány (KEKVA) nem adott ki közérdekű adatot egy 477 milliós beruházás kapcsán, és hogy továbbra sem tudni, mit tartalmaznak a felszín alatti vizeink, ugyanis a Országos Környezetvédelmi Információs Rendszer ezen része folyton „fejlesztés alatt áll”, kérdéseinkre pedig nem válaszolnak az állami szervek.

Beszámoltunk arról is, hogyan folytak el milliók kártyajóslásra és csillámtetkóra a nők munkaerőpiaci helyzetének javítására szánt uniós és állami támogatásból a Nyírségben, és hogyan változtak a fizetések és a benzin ára az eurózónában Magyarországhoz képest.

A Flaszter 181. adásában téma volt továbbá a parlamenti választás eredménye, a szavazás során szerzett tapasztalatok, a Fidesz kampányának működése, a vidékről való beszéd tabusítása, a Jobbik szereplése, de Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter szerepe is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.