2022. április 13., szerda

AZ ALAKULÓ ÜLÉS BOJKOTTÁLÁSA HAMIS KÉPMUTATÁS, HA AZ EGÉSZ PARLAMENTET NEM BOJKOTTÁLJA AZ ELLENZÉK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.04.13.


Az ellenzéki összefogás máris szétesett, nemcsak a súlyos választási vereség miatt, hanem a parlament alakuló ülésének bojkottja körüli vita mentén is. Bármennyire nevetséges, már az is haladás, hogy 12 év elvtelen kollaboráció és az Orbán-rendszer pénzért történő legitimálása után, az ellenzékben felmerült az a gondolat, hogy szabad-e egy olyan parlamentbe beülni, amelyben nincsenek biztosítva a parlamenti munkához szükséges feltételek és a parlamenti kisebbség jogai. Szabad-e a jelenlétükkel a demokrácia hamis látszatát adni a diktatúrának?

A közvéleménynek meg kell elégednie a kérdésfeltevés nagyszerűségével, mert az Orbán-rendszer első 12 éve után az ellenzék csak eddig jutott el, illetve a magyar társadalom ennek a kérdésnek a megfogalmazására kényszerítette mindössze. A kérdésre ugyanis az ellenzék egyértelmű válasza az, hogy igen. Szabad és kívánatos egy fasiszta diktatúra díszletparlamentjében jelen lenni, s ezzel a diktatúrát legitimálni, egy önkényuralmi rendszer erőszakkal hozott törvénytelen törvényeit hitelesíteni. Legfeljebb az alakuló ülést kell bojkottálni.

Ebben sincs összhang, mert az ellenzék egyik része szerint az alakuló ülést bojkottálni kell, a másik része szerint nem kell, mert nevetséges. Ebben pedig igazuk van, mert mi az, ami miatt a bojkott jogos az alakuló ülésre, de nem jogos a parlament egészére? Ha az alakuló ülést az ellenzéki (parlamenti kisebbségi) jogok teljes hiánya miatt bojkottálni kell, akkor a parlament egészét miért nem kell, ha ezek a kisebbségi jogfosztások a parlamenti ciklus egész ideje alatt fennállnak? Van-e erre a kérdésre elfogadható válasz?

Nem szeretnénk ízléstelenek lenni, de a lelkiismeret megnyugtatásának ez a módja megfelel annak, amikor valaki a házasságtörést óvszerrel követi el, mintha akkor nem csinálna semmit. Azt hiszi az ellenzéki pártok némelyike, hogy ha az alakuló ülésen nem vesznek részt, és ezzel kifejezi a tiltakozását, akkor megtett mindent a jogsértő állapottal szemben, és feloldozza őt annak a felelőssége alól, hogy az alakuló ülést követően a teljes parlamenti ciklusban legitimációt adnak egy általuk is önkényuralomnak nevezett rendszernek, és felesküsznek egy érvénytelen alaptörvényre.

A mi álláspontunk 12 éve változatlan, hogy mivel a Nemzeti Együttműködés Rendszere az alkotmányos rend megdöntésével jött létre, önkényesen eltörölte a demokratikus Alkotmányt, a létezése is államellenes bűncselekmény, ezért az egész rendszert bojkottálni kell, és ki kell hirdetni a törvénytelen és érvénytelen voltát. Ennek megfelelően nem szabad részt venni az Orbán által előre elcsalt és a Fidesz mindenkori kétharmados győzelmére beállított választási komédiában sem, amelynek egyetlen célja a magyar nép becsapása és az Orbán-rendszer törvénytelen legitimálása.

Azt is elmondtuk minden alkalommal, hogy aki a választáson elindul, és szükségszerűen vereséget szenved, az utólag nem hivatkozhat arra, hogy ez egy csaló választás. Ahogy arra sem hivatkozhat az ellenzék, hogy az alaptörvény illegitim és törvénytelen, ha az alaptörvény szerint kiírt választáson részt vesznek. Az ellenzék ezekből az ellentmondásokból nem tud kitörni, mert ha bojkottálják most a parlamentet, akkor miért nem bojkottálták a választást? Ha bojkottálják az alakuló ülést, akkor miért nem bojkottálják az egész parlamentet?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.