2022. április 29., péntek

NÁCIK KEZÉBE KERÜLHET A NEMZETBIZTONSÁGI BIZOTTSÁG

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2022.04.27.


Minden normális országban az antiszemita, rasszista és fasiszta nézeteket valló, hitlerista ideológiát hirdető náci pártok nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek, akiket a titkosszolgálatoknak kell megfigyelniük. Valamikor még Magyarországon is voltak olyan titkosszolgálati beszámolók, amelyeknek részét képezték a neonáci, szélsőjobboldali mozgalmak megfigyeléséről szóló információk. Az alkotmányos rend 2010 utáni megdöntését követően a Fidesz szélsőjobboldali pártként vette át a hatalmat, fasiszta államot épített, amelynek “illiberális” (antiliberális, antiszemita) ideológiája van. Magyarországon már nem ellenőrzik a nácikat, Magyarországon hamarosan a nácik vezetik a nemzetbiztonsági bizottságot. Úgy értjük: a Fidesznél is nácibb nácik.

Orbán ugyanis mindig gondoskodott arról, hogy a Fidesztől legyen jobbra egy még szélsőségesebb náci párt, amelynek köszönhetően a Fideszt centrumban levő pártnak mutathatja. A Jobbik is eredetileg a Fidesz kreálmánya volt. Vona Gábor Orbán köpönyegéből és polgári köréből bújt elő, majd a Jobbik önállósította magát és leszakadt a Fidesztől. Vona pártja felbecsülhetetlen károkat okozott a magyar társadalomban. Különösen a cigányellenes gyűlöletet korbácsolta fel, és az ő lelkükön száradnak a romagyilkosságok is. A Jobbik “néppártosodik” ugyan, de a múltjával még nem számolt el, és nem is lehet tudni, hova megy, csak azt, hogy honnan jön.

Miután a Jobbik ellenzéki lett, Orbán felkarolta a Jobbikból kivált ultranácik által alapított “Mi Hazánk” nevű penetráns náci pártot, amelyet bejuttattak a parlamentbe. Vélhetően megengedik nekik, hogy ugyanannyi bizottsági helyet kapjanak, mint az ellenzéki összefogás pártjai, mert azok is egyben indultak, a “Mi Hazánk” is. Elkezdték a nácik osztogatni a bizottsági helyeket, és a régi tradíciónak megfelelően a nemzetbiztonsági bizottság vezetését maguknak követelik. Egyértelműen azért, mert ők tisztában vannak azzal, hogy a nemzetbiztonsági bizottság által felügyelt polgári titkosszolgálatoknak kellene ellenük dolgozniuk. Ezért ők akarják ellenőrizni a titkosszolgálatokat. Mintha Al Capone magának követelné az amerikai rendőrség és az adóhivatal feletti kontrollt.

Magyarország történelmi múltja azonban különösen érzékennyé teszi ezt a kérdést, miután Magyarországon csaknem félmillió zsidót küldtek haláltáborba, mészároltak le a “Mi Hazánk” szellemi elődei. Toroczkai maga is egy olyan bűnöző, akit az alkotmányos rend megdöntésére irányuló kísérlet miatt már többszörösen életfogytiglanra kellett volna ítélni. De a náci bűncselekmények nem számítanak Magyarországon főben járó bűnnek, ellenkezőleg. Szégyen és gyalázat az országra nézve, hogy köpedelem bűnöző nácik a magyar parlamentben lehetnek, és felelős pozíciókat töltenek be. Dúró Dóra a parlament alelnöke lehet, aki nem égeti a könyveket, mint az SA rohamosztagosai, hanem darálja a könyveket. Egyértelműen náci ideológia alapján.

Toroczkai pártja a náci Németországgal is megállja az összehasonlítást, amelyet egy jogállamban be kellene tiltani. Orbán azonban szándékosan támogatja, segíti és futtatja őket, hogy a nácikat a demokratikus jobboldalra uszítsa, és a nácik rombolják a demokratikus ellenzéket. Úgy használja őket, mint az SS a vérebeket. A “Mi Hazánk” parlamenti jelenléte, amelyet a Fidesznek, Orbánnak köszönhet, súlyos támadás a magyarországi zsidóság, cigányság, a melegek, a menekültek, a színesbőrűek és minden kisebbség ellen. Ez a magyar társadalom kisebbségeinek megfélemlítése. De a történelem tanúsága az, hogy Orbánnak tudnia kell, hogy az igazi vérbeli nácik nem tűrik az olyan kódolt nácikat, mint ő, ezért a “Mi Hazánk” is ellene fordul majd egyszer...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.