2022. április 9., szombat

OKOSKODÁS POFÁRAESÉS UTÁN

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2022.04.06.


Vásár után okos a paraszt, mondja a népi bölcsesség, de mi még vásár után sem tűnünk okosnak, mert bűnbakot keresünk okok helyett.
Természetesen ez sokkal kedvesebb elfoglaltság, mint pártelnök létemre leülni egy pohár itallal, belenézni a pohárba, belepottyantani egy-két csepp könnyet, majd magunk elé suttogni: ezt már megint elkúrtuk. Nem kicsit - nagyon!
Aztán kiállni a pódiumra és megállapítani, hogy az a senki, akiről tudtuk az első percben, hogy teljességgel alkalmatlan egy ilyen feladatra, az teljességgel alkalmatlan volt.
Arról nem esik szó, hogy akkor miért engedtük elpofátlanodni, miért adtunk neki jószerivel teljhatalmat, miért engedtük, hogy egy nyilvánvaló puccs eredményeként elveszítse a választók bizalmát, a reményt, hogy ez az ország egyszer talán akár még egy normális ország is lehet.
Bizonyára vannak olyan okok is, melyeket a nép egérszürke bloggere nem ismerhet, de ettől még a tény tény marad: a doktriner demokratáskodás, a permanens amatörizmus meghozta eredményét - nincsen itten semmi látnivaló, haladjunk tovább.
Amikor megszületett a hatfejű borjú, már látni lehetett: ebből csak egy nagy marhaság lehet, hiszen maradt minden az eredeti felállásban, csak a duma szintjén volt ez összefogás.
A gyakorlatban Orbán beépített ügynökei és a belvárosi okostojások irányították a folyamatokat, annak dacára, hogy még ez a két társaság is különféle elképzelésekkel lépett pályára, miközben a választó a kezdeti lelkesedés után epét hányt.
Talán néhány dolgot azért le lehet szűrni tanulságként a dolgokból.

- A tüzet és a vizet együtt fel lehet együtt használnia haladás érdekében, de nem célszerű ezt direktben tenni - nevezetesen a tüzet nyakon önteni a vízzel, mert abból jó nem származhat, a tűz kialszik, a víz elgőzölög.
A Jobbik bevonása az együttműködésbe szükségszerű volt, a továbbiakban is szükséges az együttműködés, de a gőzmozdony is csak akkor halad, ha a tűz a tűztérben lobog, a víz pedig a kazánban forr, majd a keletkező gőz hajtja azt a gépezetet, mely előre viszi a mozdonyt.
Ennek az összefogásnak nem lett volna szabad semmiféle más célt kitűzni, mint Orbán és maffiózói eltávolítását és felelősségrevonását, semmiféle ideológiai céllal nem lett volna szabad foglalkozni, sem kereszténykedni meg Putyinozni, mert ezek már túlesnek a közös érdek körén.
A közös érdek jelen esetben a kleptokrácia felszámolása, a demokratikus jogállam és az önkormányzatiság helyreállítása, valamint a lopott holmi visszavétele lett volna...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.