2022. április 9., szombat

ORBÁN PUTYIN ALÁRENDELT KLÓNJA, MAGYARORSZÁGA SÚLYTALANNÁ VÁLT, NEMIGEN LESZ ITT UKRÁN-OROSZ CSÚCS

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2022.04.09.


„Mint minden narcisztikus, megalomán személyiség, Orbán is szerepet akar játszani a külpolitikában, ez az ilyen alkatoknak a természetes velejárója, ám alapvetően mégis, mint mindig, így ezzel is, a belpolitikai helyzetét akarja szilárdítani, s önmagát, mint bölcs, megbízható és biztonságot ígérő vezetőnek beállítani” – mondta portálunknak Ungváry Rudolf, akit azzal kapcsolatban kerestünk meg, hogy a magyar kormányfő Budapestet ajánlgatta egy ukrán-orosz tűzszüneti tárgyalás színhelyének. Az író szerint azonban „Magyarország – éppen Orbán politizálásának köszönhetően – jelentéktelenné vált”, Orbán pedig „az olyan mérgező politikai vezetőknek, mint Putyin és Erdogan csak a nagyon alárendelt klónja, Putyin pedig kizárólag a saját érdeke alapján fog majd dönteni.


Orbán Viktor most már nem csak békepártinak, hanem egyenesen a béke követének, közvetítőjének is megpróbálja magát beállítani. Mint a Hírklikk is beszámolt róla, a miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatóján közölte, hogy telefonon beszélt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, s felajánlotta Budapestet egy Putyin-Zeliniszkij tárgyalás színhelyeként. Orbán javaslata szerint az orosz és az ukrán elnök mellett Emmanuel Macron francia köztársasági elnök és Olaf Scholz német kancellár vehetne részt a tárgyaláson, amelynek egyetlen célja az azonnali tűzszünetről szóló megállapodás lenne. Indítványa szerint erre mihamarabb sort kellene keríteni. Mint közölte, Putyin válasza pozitív volt, ugyanakkor az orosz elnök azt is leszögezte, hogy feltételei vannak, s erről neki kell megállapodnia az ukrán elnökkel.

Az ukránok „postafordultával” válaszoltak. „Vannak hivatalos csatornák. Létezik egy (ukrán és orosz) tárgyalócsoport, amelynek alcsoportjai folyamatosan kapcsolatban állnak egymással. Van továbbá egy kulcsfontosságú nemzetközi konzultációs formátum is a politikai tanácsadók szintjén, amelyen Andrij Jermak (az ukrán elnöki iroda vezetője) képviseli a mi oldalunkat. Bármilyen valódi javaslat csakis ezeken a csatornákon keresztül megy. Minden más puszta médiafelhajtás” – idézte a 444 Mihajlo Podoljakot, az ukrán elnök tanácsadóját, a Moszkvával tárgyaló ukrán küldöttség tagját, aki az Ukrajinszka Pravda hírportálnak mondta a fentieket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.