2022. április 9., szombat

RUFF BÁLINT: AKIK EBBEN A KAMPÁNYBAN RÉSZT VETTEK, TELJESEN ALKALMATLANOK VOLTAK

JELEN HETILAP + JELEN VALÓ (VIDEÓ)
Szerző: BENYÓ RITA
2022.04.09.



"A választókat nem az érdekelte, hogy az ukrán néppel mi történik, hanem az, hogy velünk, magyarokkal mi történik. Orbán Viktornak erre volt válasza, az ellenzéknek nem, vagy nagyon rossz" – mondja Ruff Bálint kampánytanácsadó a JelenValó videójában. Szerinte Márki-Zay Péter alapvetően értette félre, hogy miért nyerte meg az előválasztást. Ő a tiszták koalíciójának ígéretével nyert, ehhez képest leült egyezkedni azokkal, akikkel szemben megválasztották.


Erős állítások a beszélgetésből:

A negyedik kétharmadot hozta össze ugyanaz a garnitúra. Minden normális országban az összes vezető azonnal lemondott volna. Ehelyett mindenki letolja a személyes felelősséget magáról. Azok az emberek, akik egyébként arról papolnak, hogy ők a nyugati demokrácia letéteményesei, amikor ezt valóban be is bizonyíthatnák, nem tesznek semmit.

Nézzük meg kik vannak az ellenzéki listán, nézzük meg, hogy hányan ültek ott az előző parlamentekben is, nézzük meg, hogy egyéniben ezek közül hányan indultak el és mérették meg magukat. Vannak olyan képviselők, akik a negyedik ciklusukat fogják úgy elkezdeni, hogy soha egyetlen választást se nyertek. Mégis ott ülnek a döntéshozó testületekben és vagy húzza, vagy tolja, vagy reszeli, vagy épp elárulja az ellenzéki közösséget.

Mi az a három dolog, ami mindenkit érint: miből fogok megélni, a gyerekem milyen iskolába jár, és mi lesz az egészségemmel? Ez a három ugyanúgy zavarja az 50 milliós terepjáróban ülőt, mint a legszegényebb településen élőket. Egy balliberális koalíció vezetője nem tudott mondani egyetlen hatásos üzenetet sem a megélhetésről, amire a választó felfigyelt volna.

Az összefogás valóban egy kényszerházasság, de nem lehet belőle kilépni.

Az ellenzéki pártok, ha most önmaguk nem kezdenek bele a megtisztulásba, például nem fosztják meg a mentelmi joguktól akiket kell, akkor minden ugyanúgy fog tovább menni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.