2022. április 19., kedd

TAGADJA MARINE LE PEN A SIKKASZTÁST – HUPPA LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: huppa.hu
2022.04.19.


Az OLAF 2016-ban indított vizsgálatot

A gyanú szerint a Nemzeti Front (a Nemzeti Tömörülés elődpártja) mintegy húsz alkalmazottját – uniós parlamenti asszisztensi szerződésekkel lefedve – brüsszeli pénzekből fizették ki.

„Ugyanazok az egyszerű üzenetek működnek itt is”

“A háború elején Macron nagyon jól alakította a számokat. Jót tett a megítélésének, hogy államférfit alakított, és az Európai Unió nevében tárgyalt Putyinnal, próbált békét teremteni stb. De valahogy az utolsó két hétben ez megkopott, és tért tudott nyerni Marine Le Pen. Az embereknek valahogy megváltozott a megítélése.”

Nem tartható a rezsicsökkentés

Az energetikai szakértő szerint Orbán Viktor biztosra ment, amikor olyan feltételeket szabott a rezsicsökkentés fenntartására, amikbe az EU biztosan nem fog belemenni.

Mennyi uniós támogatást bukhat el Magyarország?

Alapvetően a közbeszerzések által érintett területek jöhetnek szóba, ahol leginkább tetten érhető a korrupció, és ami szöges ellentétben áll az uniós költségvetés pénzügyi érdekével.

A lakást befektetéssé tette, a lakhatásra bagózik az Orbán-kormány

Az alacsonyabb jövedelműek továbbra is nehezen tudnak otthont teremteni, megfizethető bérleményhez jutni, a 18 és 34 év közötti fiataloknak még mindig legalább hatvan százaléka él együtt a szüleivel.

A magyar kormány Európa szégyenpadjára ülhetne

… ha az a kérdés, melyik állam mennyire terheli a szegények fizetését.

Nem csupán az EU-ból, a nyugati világból is kiszorulhat Magyarország

Az USA-nak a jövőben a „friend-shoring” alapján kell szerveznie gazdasági beszállítói láncait olyan országokkal, amelyek tartják magukat bizonyos értékekhez és normákhoz.

Kevesen szakítanak hatalmasat az agrártámogatásokból

A Fidesz szóban a háztáji gazdaságokat segítette, a gyakorlatban viszont a pályázatokon a támogatásokat sorra a nagyüzemek kapták meg, a kistermelők alig jutottak forrásokhoz.

Hová lett az MNB-alapítványok mérhetetlen ingatlanvagyona?

Az alapítványoknak mindig sikerült valamivel megindokolniuk az ingatlanszerzéseiket, ugyanakkor az ügyletekben komoly szerepet játszottak rejtélyes hátterű ingatlan- és magántőkealapok is, és végül több alapítványi ingatlan is ilyen alapoknál kötött ki.

A majdani ellenzék lehetősége a Fidesz-modell

Török Gábor szerint az ellenzéknek a kilencvenes évek Fideszéről kellene példát vennie, ám ezt az utat jelenleg egyedül a kétfarkú kutyapárt követi.

Kész skizofrénia Orbánt prédikálni és közben orbáni politikát tagadni

Hogy Magyarország egyelőre geopolitikai értelemben nem, de minden más értelemben nemzetegyesítésnek álcázott/nevezett lépések sorát teszi meg évek óta, mégpedig viszonylag szisztematikusan, csak a bolond nem látta.

Semmi sem változik

Orbán ismét megkezdte a civilek elleni boszorkányüldözést.

Az utolsó évre havi 1 millióval megtoldották Kásler tanácsadójának díját

Bár minden szerződést csak április 30-áig szól, Kollár Lajos, pécsi érsebész cége novemberig kap pénzt az Emberi Erőforrások Minisztériumától. Ráadásul január elseje óta másfél helyett 2,5 millió forintot.

Hosszú sorok kígyóznak Kijevben az orosz hadihajónak beintő Kígyó-szigetes bélyegért

A bélyeget április 12-én helyezték forgalomba, azóta az ukrán sajtó szerint már félmilliót eladtak belőle.

Mariupol utolsó bástyája

Az utolsó ukrán kézen levő mariupoli terület, az Azovsztal orosz ellenőrzés alá vonása pedig azt jelentené, hogy sikerült a városból kifüstölni az oroszok által (részben joggal) neonácinak kikiáltott Azov-ezredet, ezzel a háború egyik okaként megjelölt nácitlanítás is részben megtörténne orosz szemszögből.

Az Iszlám Állam felszólította követőit, hogy használják ki az ukrán háborút és hajtsanak végre merényleteket Európában

Az új üzenetben, amelynek hitelességét nem lehetett ellenőrizni, a szóvivő azt remélte, hogy az orosz háború Ukrajnában nem fog leállni, amíg el nem égeti a kereszteseket és fel nem szántja a területeiket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.