2022. április 10., vasárnap

VISZLÁT, MAGYARORSZÁG!

HATÁRÁTKELŐ
Szerző: Péter
2022.04.06.


Másfél, külföldön töltött évtized után az elmúlt két év (és elsősorban az a nyomorult Covid) úgy hozta Péternek, hogy hosszabb időt volt kénytelen Magyarországon tölteni. Tapasztalatai csak megerősítették abban, amit eddig is sejtett, de nem mert vagy tudott meglépni.


„Körülbelül másfél éve írtam ide utoljára. Akkor már javában dúlt a járvány és sok szempontból felforgatta a világunkat, ahogy addig ismertünk.

Ahogy akkor leírtam, az a szokatlan helyzet állt elő, hogy Magyarországon ragadtam a Covidnak köszönhetően. Egy faramuci helyzet, amit korábban elképzelni sem tudtam volna.

Késői gyerek vagyok és különösképp édesapámtól sokat hallottam azokról az időkről, amikor az utazás és a szabad mozgás nem volt ennyire természetesen egyértelmű, mint amennyire ma nekem az. Többször mondta, hogy járjak nyitott szemmel a világban, mert szerinte lehet még a korábbihoz hasonló helyzet.

Meghallgatni ugyan meghallgattam, de nem tartottam túlzottan valószínűnek ezt a lehetőséget, elnézve az irányt amerre a világ szerintem józanabb fele tart. Aztán tessék, mégis az öregnek lett igaza, és habár volt pontosan meghatározva előre, hogy szerinte milyen okok vezethetnek bezártsághoz és komoly utazási korlátozásokhoz, de ezen a ponton ez már nem is számított. Ott álltunk befürödve, hogy most mégis mihez kezdjünk?!
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.