2022. május 25., szerda

A VILÁG LEGRÖHEJESEBB HAZUGSÁGA: “HÁBORÚS VESZÉLYHELYZET” MAGYARORSZÁGON

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.05.25.


Magyarország lassan az afrikai banánköztársaságok szintjére süllyed, és közröhej tárgya lesz. A népirtó oroszokat támogató “békeharcos” elveszítette stratégiai nyugalmát, és mire az orosz hadsereg visszavonult és feladta az egész Ukrajna elfoglalásának tervét, “háborús veszélyhelyzetet” jelentett be, Mintha Magyarországot bármilyen háborús veszély fenyegetné. Orbán azzal a nevetséges demagóg hazugsággal magyarázta a döntést, hogy ez lehetővé teszi a “kormánynak”, hogy azonnal reagáljon. Vajon mire? És mi akadályozná meg az azonnali reagálást enélkül?

Egész véletlenül a járvány miatt bevezetett veszélyhelyzet megszűnése és a háborús veszélyhelyzet bevezetése éppen egy időre esett, ami azt jelenti, hogy csak hamis indokot cseréltek, a lényeg a veszélyhelyzet fenntartása. Veszélyhelyzet eddig sem volt, most pedig különösen nincs. Veszélyhelyzetre azért van szükség, hogy a “kormány” rendkívüli felhatalmazást kapjon, hogy bármit (is) megtehessen. Most már kizárt, hogy Orbán Viktor nem elmebeteg, mert az ún. “kormány” (vagyis egyszemélyben ő maga) eddig is bármit megtehetett, amit akar. Mi szükség erre?

De Orbánnak ez nem elég. Kell neki a tudat, hogy mindenre fel van hatalmazva. Minden diktátor elmebeteg, egyik sem százas. Orbán mentális leépülése viszont riasztó. Valójában emiatt kellene veszélyhelyzetet hirdetni, hogy egy komplett elmebeteg idióta vezeti az országot. Ez tényleg veszélyhelyzet, ami 12 éve fennáll, viszont az állapota – mint minden diktátornak – súlyosbodik. Ezért a hatalmat a veszélyhelyzetre hivatkozva azonnal el kellene venni tőle, nem pedig az eddigi korlátlan hatalmat még korlátlanabb felhatalmazással megtoldani...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.