2022. május 28., szombat

CSÖNDBEN SZERVEZETT BUDAPESTEN CSALÁDVÉDŐ, ABORTUSZELLENES KONFERENCIÁT NOVÁK KATALIN KEDVENC KONZERVATÍV SZERVEZETE

HVG
Szerző: SERDÜLT VIKTÓRIA
2022.05.27.


Több tízmilliós kormányzati támogatást kapott a Politikai Hálózat az Értékekért kétnapos konferenciája, melyen a felszólalók Orbán Viktort és Novák Katalint is éltették. A résztvevők között magyar kormánytagok mellett kifejezetten szélsőséges, az abortuszt, a homoszexualitást és a születésszabályozást ellenző politikusok is szerepeltek. Bár a köztársasági elnök már lemondott a szervezet elnökségi posztjáról, korábban többször hangsúlyozta, hogy azonosulni tud annak elveivel.


Még a propagandasajtó sem verte nagydobra azt a kétnapos, családvédő, életvédő ás abortuszellenes konferenciát, amelyet a magyar kormány támogatásával csütörtökön és pénteken tartottak Budapesten. A szervező Politikai Hálózat az Értékekért (Political Network for Values, PNFV) nem más, mint egy konzervatív ernyőszervezet, amely világszerte családvédő csoportokat fog össze, és politikai szinten is próbálja befolyásolni a döntéshozatalt.

Az sem véletlen, hogy negyedik „transzatlanti csúcstalálkozójukra” Budapesten került sor, elnökük egészen tavaly év végéig Novák Katalin volt, aki tisztségéről csak államfővé választása után mondott le. A mostani rendezvényt egyébként eredetileg 2020 őszén tartották volna meg, de a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani. A kormány mindenesetre már két éve volna kormányhatározatban csoportosított át a rendezőknek több mint 38 millió forintot.

A kormányzati támogatás ellenére kifejezetten meglepő, hogy a rendezvényről eddig nem sok szó esett a kormánysajtóban, pedig a korábban családügyi miniszterként dolgozó Novák más hasonló eseményekről mindig is szívesen nyilatkozott. Mindössze a Magyar Távirati Iroda idézte Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatójának nyitóbeszédét. Úgy tűnik, a mostani esemény már a kormány számára is kellemetlen lehet egy kicsit, főleg miután korábbi családvédő konferenciákról rendre kiderült, hogy azokon nemcsak homofób és szélsőségesen abortuszellenes vélemények kaptak helyet, hanem az orosz kapcsolataik is erőteljesek voltak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.