2022. május 16., hétfő

DÉS: JOGGAL NÉZNEK HÜLYÉNEK MINKET

KLUBRÁDIÓ / MEGBESZÉLJÜK...
Riporter: BOLGÁR GYÖRGY
2022.05.13.



Ha a Kádár-korszakban gyerekként kezelték a választókat, úgy a Fidesz egyenesen "hülyének nézi" az embereket – véli Dés László zeneszerző.

"Könnyű nekem" – ironizált Dés László zeneszerző a választásokkal kapcsolatos véleménye bevezetőjében. Megjegyezte, őt személy szerint nem igazán érdekli, hogy milyen struktúrában folytatja a kormányzat a munkáját, sokkal fontosabb kérdésnek tartja, hogy egyértelművé tegyék, Magyarország mely irányhoz akar tartozni: "a demokráciákhoz, vagy a kipcsakokhoz, a türk tanácshoz, és a többi állatsághoz."

Kifejtette, azokat az elveket kéne tisztázni, amelyek a választók akarnak élni és tevékenykedni. Ehhez kell megteremteni az infrastruktúrát, amely biztosítja azt hogy a választott elv mentén is el tudják tartani magukat az emberek.

"Egy komolyan demokratikus országban, legyen az Németország, Franciaország, vagy Anglia annak századát, de inkább ezredét sem lehetett volna megcsinálni annak, amit itthon elkövettek, mert milliók mentek volna az utcára" – tette hozzá. Hangsúlyozta, meg kell tanulni demokratikusan gondolkodni, és igényeket támasztani.

A művész szerint, ha a Kádár-korszakban gyerekként kezelték a választókat, úgy a Fidesz egyenesen "hülyének nézi" az embereket. "És eddig sajnos úgy tűnik, hogy joggal." Hozzátette, előbb-utóbb rá kell jönniük a magyaroknak is, mekkora különbség van a magyar és például az osztrák helyzet között. 

ITT HALLGATHATÓ MEG, ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.