2022. május 6., péntek

GIRO D'ITALIA: 800 MILLIÓ NÉZŐ, CSAKNEM 8 MILLIÁRD FORINTOS MAGYAR KIADÁS

NÉPSZAVA
Szerzők: Favero-Fürjész Judit Éva (Milánó), Korom Milán, Varga T. Róbert
2022.05.06.


Igazán szűk elithez csatlakozik ma Budapest: az országúti kerékpársport második legjelentősebb háromhetes versenye, a május 29-ig tartó Giro d'Italia az idén hazánkban rajtol. A 105. viadal történetében a magyar főváros mindössze a 14. nem olaszországi starthelyszín. A világesemény 7.8 milliárd forintba kerül a magyar adófizetőknek.


Noha az országúti kerékpározás az elmúlt bő évszázadban a világ legnézettebb sportágai köré emelkedett, a közelmúltig hazánkban azzal együtt sem volt széles szurkolótábora, hogy az eurosportos közvetítés sorozat éveken át a legszínvonalasabb televíziós sportprodukciónak számított. Aztán jött a csillagok szerencsés együttállása.

Konkrétan: feltűnt Csömörön egy tehetség, olyan képességekkel, amelyek az embert próbáló sportág legjobbjai közé emelheti. A júniusban 24. születésnapját ünneplő Valter Attila feltűnésével kb. egy időben a magyar sportirányítás lépéseket kezdett tenni, hogy – miként megannyi egyéb sportág esetében ide hozta a legjelentősebb világversenyeket – a Giro is Budapestről rajtoljon...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.