2022. május 16., hétfő

ORBÁN VIKTORNAK SZÍNT KELL VALLANIA – HUPPA LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: HUPPA.HU
2022.05.16.


Oroszországot vagy az Európai Uniót választja?

Nem veszik ki az olajembargót a szankciók közül. Könnyítésre több másik kelet-európai országnak is szüksége van, de csak Magyarország fenyeget vétóval.

Szijjártó szerint a finn és a svéd NATO-csatlakozás esetén tekintettel kell lenni a török érzékenységre

A külügyminiszter vasárnap Berlinben a védelmi szövetség külügyminisztereinek informális tanácskozásán vett részt.

Az Orbán Viktort nem túlságosan szívelő George Clooney bizalmi emberét, ismert diplomatát jelöli budapesti nagykövetének Joe Biden

Budapesti hivatali elődeitől, például Colleen Belltől és David Cornsteintől eltérően David Pressman fajsúlyos diplomatának számít.

Heti abszurd: Orbán Viktor, az ellentengernagy

“A kormányfői elragadtatás viszont alkalmat adott egy kiadós diplomáciai szájkaratéra, déli szomszédunk külügyminisztériuma bekérette a zágrábi magyar nagykövetet. Aztán megnyugodott, hogy nem Opátiánál találták meg vödörrel a kezében, amint serényen hordja haza az Isztriai-öblöt.“

Orbán Viktor sok közgazdászra is számít a kabinetben

A közgazdász-sűrűség oka lehet véletlen, vagy a miniszterelnök valóban úgy látja, hogy a gazdaság lesz a következő négy év meghatározó kihívása.

Visszatért az Orbán-rendszer legrégebbi építője, aki a száműzetést is megjárta

2012-ben például Navracsics minisztériuma döntött az azerbajdzsáni baltás gyilkosként elhíresült Ramil Safarov kiadatásáról.

Kásler Miklós tündöklése és bukása

“Nem meglepő, hogy Kásler nem lesz miniszter Orbán Viktor új kormányában. Tulajdonképpen már jó ideje nem volt az, gyakorlatilag a Covid-járvány kezdetén kirúgták, csak nem szóltak neki, mert nem akarták megbántani.”

Az oktatás nem belügy, hanem közügy

„Miért is kerül a közoktatás és köznevelés külön tárcához, a többi oktatási területtől elkülönítve?”

A tankötelezettségi korhatár leszállítása volt az első lépcső Magyarország elbutításához

A romló összteljesítmény mögött pedig nemzetközileg is kirívó mértékű egyenlőtlenség jellemzi a magyar közoktatást.

Miért nem lehet a Kossuth téren görkorcsolyázni?

“Un símbol de la democràcia…”

Lelép az ember, akivel végleg felszámolták a közszolgálatiságot Magyarországon

A közszolgálatiság demokratikus történetében senkinek a kezében nem összpontosult akkora hatalom, mint amit Dobos az elmúlt hét évben gyakorolhatott. Él is vele…

A brit katonai hírszerzés szerint Oroszország feltehetően elvesztette az Ukrajnába küldött szárazföldi haderejének harmadát

Eközben az MTI szerint Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a hivatalos vasárnap délelőtti hadijelentést ismertetve elmondta: az orosz szárazföldi erők rakétaerői és tüzérségi egységei az éjszaka folyamán mintegy 140 ukrán célpontra mértek csapást.

Egy újabb ítéletben 13 kormánypárti lap 104 cikkével szemben nyert pert Juhász Péter

“Ha számolsz, kijön, hogy 416 rendbeli jogsértést követtek el gyerekek sérelmére ezek az emberek. Akik vállalják a munkát, hogy ilyeneket írjanak pénzért. Azonban csak a munkát vállalják, a nevüket nem, mert nem csak gerinctelenek és hitványok, de gyávák is”

Ezrek vonultak az utcára Tunéziában

Mit is mondott Szele kolléga?

“A gabona, az agrár-ipari termékek és a nyersanyagok ára már most olyan szintet ért el, amely társadalmi felfordulást és politikai instabilitást ígér, egy új arab tavaszhoz hasonlóan, a legsebezhetőbb fejlődő országokban, amelyek az élelmiszerimporttól függnek (különösen Afrikában és a Közel-Keleten).”

Újabb állítások láttak napvilágot Vlagyimir Putyin vélt betegségéről

„Az nem világos, hogy pontosan mi is ez a betegség, gyógyíthatatlan-e, vagy bármi más. De szerintem mindenképpen figyelembe veendő tényezőként kell ezzel számolni” – vélekedett egy volt brit hírszerző, hozzátéve: Putyin betegsége is egy eleme annak, ami Ukrajnában történik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.