2022. május 9., hétfő

OROSZORSZÁG A GYŐZELEM NAPJÁT ÜNNEPLI, PUTYIN BESZÉDÉRE VÁR A VILÁG, ZELENSZKIJ SZERINT MOSZKVA MAGÁRA MARADT A GYŰLÖLETBEN

TELEX
Szerző: Telex
2022.05.09.


Minden fontos információ a háborúról egy helyen.
Percről percre közvetítések, helyszíni tudósítások, összefoglalók.Tovább

- Május 9. a győzelem napja Oroszországban: mindenki azt találgatja, mit jelenthet be Vlagyimir Putyin orosz elnök a délelőttre tervezett katonai parádén elmondott beszédében.

- Volodimir Zelenszkij vasárnap éjjel arról beszélt, szerinte a szabad világ szemében egyértelmű, hogy Ukrajna áll a háború jó oldalán – és Oroszország veszíteni fog, mert „a gonosz mindig veszít”.

- Az ENSZ bejelentette, hogy a mariupoli acélműből evakuáltak konvoja megérkezett az ukrán ellenőrzés alatt lévő Zaporizzsjába. A művelet során több mint 170 embert mentettek ki, és így már 600 fölé emelkedett a Mariupolból evakuáltak száma.

- Jill Biden amerikai first lady váratlan látogatást tett Ukrajnában: Ungváron találkozott Zelenszkij feleségével egy iskolaépületben. Nem sokkal később kiderült, hogy Kanada miniszterelnöke, Justin Trudeau is Ukrajnába utazott, ő a Kijev melletti Irpinyt is felkereste.

- Ukrajna először vett részt a G7-országok tanácskozásán, ahol Zelenszkij a szankciók fokozására szólított fel, és ezek között említette az orosz olajra, olajszármazékokra kivetendő embargót is.

- Bulgária nem fogja támogatni az Európai Unió új szankciós csomagját Oroszországgal szemben, ha nem kapnak felmentést, mondta Asszen Vasziljev bolgár miniszterelnök-helyettes...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.