2022. június 15., szerda

A VILÁG LEGÉRDEKESEBB EMBERE

TELEX
Szerzők: ELŐD FRUZSINA, FLACHNER BALÁZS
2022.06.15.


Botrányhős, zseni, példakép, infantilis provokátor, narcisztikus akarnok, bevállalós cégvezető, korszakos üzletember, embertelen hiperkapitalista, látnok – 2022-re Elon Musk nemcsak a világ leggazdagabb embere lett, de az egyik legfelkapottabb, legérdekesebb és legmegosztóbb karaktere is, akinek a nevével akkor is úton-útfélen találkozunk, ha nem követjük közelről a híreket. Az 51 éves milliárdos személye és tevékenysége is extrém módon ellentmondásos megítélésű: a róla szóló cikkekben, kommentekben, bármikben csak úgy röpködnek a szélsőséges, akár egymásnak ellentmondó jelzők.

Az elmúlt két évben a világ első számú gazdagember-celebjévé váló Musk azóta lett még nagyobb figyelemmágnes, hogy felvásárlási ajánlatot tett a Twitterre. Ezzel az online fizetés, a közlekedés, az űrutazás, a mesterséges intelligencia, a megújuló energia és még ki tudja, mi minden mellett lehetősége nyílik, hogy a közösségi médiát is megpróbálja a maga módján újragondolni és átalakítani – bár mint látni fogjuk, Musk rendhagyó üzleti stílusa következtében a Twitter-tranzakció azóta teljesen bizonytalanná vált.

Cikkünkben bemutatjuk az Elon Musk-jelenséget: az embert, akit egyszerre istenítenek és tartanak évek óta egy mindjárt kipukkadó lufinak. És aki a legjobb bizonyíték rá, milyen meghatározó tud lenni a személyiség ereje még a mai, szélsőségesen információalapú gazdaságban is...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.