2022. június 17., péntek

AZ EURÓPAI PARLAMENTI KÉPVISELŐK NEM MAGYARORSZÁGOT ÉS POLGÁRAIT SZÓLÍTOTTÁK FEL EMBERSÉGRE, HANEM ORBÁNT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.06.16.


Orbán megint Magyarországgal és polgáraival azonosította magát, amikor válaszolt annak a 44 európai parlamenti képviselőnek, akik felszólították, hogy “álljon a történelem jó oldalára”, de azok nem Magyarországot és polgárait szólították fel, hogy fejezze be a tömeggyilkos és népirtó orosz rezsim sunyi és burkolt védelmezését és képviseletét, hanem Orbánt. Orbán 12 éve nem kérdezi meg a magyarokat arról, amit éppen tesz, ő azt csinál, amit akar. A “nemzeti konzultáció” című náci ihletésű propagandacirkuszt ne nevezzük véleménynyilvánításnak, mert az eldöntött dolgokról szól.

Magyarország soha nem hatalmazta fel Orbánt arra, hogy Nyugatról Keletre vigye, senki nem hatalmazta fel, hogy Magyarországot az Európai Unió és a demokratikus Nyugat ellenségévé tegye, s ehelyett Magyarország sorsát és jövőjét az illiberális keresztényfasiszta és náci Oroszországhoz csatolja. Az, hogy 2010 óta minden esetben egyenlőtlen, megváltoztatott választási feltételek mellett egy csaló választáson “megválasztják” nem jelent felhatalmazást ezekre. Minden csalás és hazugság.

Ahogy arra sem hatalmazta fel Orbánt senki, hogy az Ukrajnát törvénytelenül megtámadó oroszok mellé álljon, és akadályozza minden eszközzel az uniós szankciókat. Orbán mindent megtett azért, hogy az Európai Unió hatodik szankciós csomagja ne menjen át, az EU ne tudja az orosz olajszállításokat leállítani, és csak úgy tudták ezt megszavazni, hogy túljártak Orbán eszén: kivették a jelentéktelen mennyiségű vezetékes kőolajszállításokat a csomagból, ezért Orbán arcra esett és nem tudott vétózni. Ezt olyan győzelemként adta elő, mintha megvédte volna a drága orosz olajat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.