2022. június 14., kedd

CALIGULA LOVÁT KIVÉVE NEM VOLT ENNYIRE ALKALMATLAN KÖZTISZTVISELŐ A TÖRTÉNELEMBEN, MINT RÁCZ ZSÓFIA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.06.13.


Szép csendben kirúgták Rácz Zsófiát. Az új kormányban nem lesz tovább ifjúságért felelős helyettes államtitkár. Novák Katalin nem tudta megvédeni, vagy elviszi magához a köztársasági elnöki hivatalba, hogy ott folytassa nélkülözhetetlen, saját elmondása szerint szakképzettséget nem igénylő munkáját. Rácz Zsófia a Facebookon azzal kergette agyvérzés közeli állapotba a publikumot, hogy kijelentette: „Hogy hova tovább, az hamarosan kiderül, de egyet megígérek: nem megyek messzire. Nem tudom és nem is szeretném elengedni a szívügyemet: az ifjúságpolitikát”.

Mi arra tippelünk, hogy Novák viszi magával a Várba a csinos hölgyikét, akinek szívügye az ifjúságpolitika, ez a gyanús összetett szó, aminek az értelmét államtitkársága három éve alatt nem sikerült megfejtenie. Mert annak van értelme, ugyebár, hogy ifjúság, meg annak is, hogy politika. De mit jelenthet az ifjúságpolitika? Ezt nem sikerült Rácz Zsófiának kitalálnia a rendelkezésére álló szűk három évben. „Nem kell olyan munkákat végeznem, amihez komoly szakmai végzettség kell – mondta. – A diplomám hiánya nem hátráltat.” Még szerencse.

Rácz Zsófia nem tudja és nem szeretné elengedni a szívügyét, amiről még nem sikerült megállapítania, hogy micsoda, ez pedig elégséges indok, hogy ne menjen messzire, és mentora jóvoltából tovább éldegéljen a köz pénzén. Nem lenne ezzel semmi baj, nincs egyedül ezzel Rácz Zsófia, ő azonban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy államtitkárkodása három évében semmit, a szónak legeredetibb értelmében, szó szerint, semmit nem csinált. Képességeit és felkészültségét ismerve, könnyen lehet, hogy ez a szerencsénk, és Rácz Zsófia ezzel hálálta meg a bizalmat. Nem rombolt.

Hálásak is lehetnénk ezért, de az mégiscsak különös, hogy valakinek három év alatt semmi nem jutott az eszébe. Ez a csinibaba semmit nem csinált az államtitkári székben, fogalma sem volt arról, hogy Magyarországon mi a fiatalok helyzete, gondja, problémája. Semmit, az égvilágon semmit nem tett a fiatalok oktatása, tanulása, munkája, az életben való elindulása érdekében. Soha, de soha nem jutott eszébe semmi, amivel a fiatalok élethelyzetét, közérzetét, jövőjét segíthette volna. Nem vette észre egyebek mellett az SZFE felszámolását, amikor fiatalok tízezrei tüntettek.

Ebből a szempontból Rácz Zsófia teljesítménye egyedülálló kuriózum, a történelemben Caligula konzulnak kinevezett lovát leszámítva nem volt még hozzá hasonlóan tehetségtelen és alkalmatlan köztisztviselő a világon. A “családról” vallott keresztényfasiszta, szektás, dogmatikus nézeteivel hívta fel magára a figyelmet, amelyek egy részét a Hit Gyülekezetében, más részüket a Fidesz ostoba embereket képző keltetőiben sajátította el, a lehető legprimitívebb színvonalon, hogy nem lehet szőkenős viccet mesélni, hogy valaki ne Rácz Zsófiára gondoljon...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.