2022. június 15., szerda

MIÉNK ITT A TÉR: HÁROM PATINÁS FŐVÁROSI KÖZTERÜLETET EINSTANDOLNA A KORMÁNY – LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: huppa.hu
2022.06.15.


Podmaniczky, Vörösmarty, Széchenyi

Ellentételezés nélkül a Fővárosi Önkormányzattól állami tulajdonba vennék augusztustól a Podmaniczky, a Vörösmarty és a Széchenyi tereket egy készülő törvényjavaslat szerint. Aztán mindhármat megkapná a fideszes vezetésű V. kerület, méghozzá Rogán Antal volt polgármester tárcájának javaslatára…

A Fidesz benyújtja a javaslatot, ami 3 milliárd forinttal csökkenti az ellenzéki frakciók pénzét

Megváltozna a frakciónak járó beszédjog hossza is. Nyolc óra helyett négy órára rövidülne egy törvény időkeretes vitája. Szintén ennek a törvénycsomagnak a része egy másik jelentős változás: 2024-től egyszerre tartanák az önkormányzati és az EP-választást is.

Egyre szorosabb a milliárdosverseny Orbán Viktor családjában

Tiborcz Istvánnak, Orbán Viktor vejének most már évek óta magasabb jövedelme van cégeiből, mint a miniszterelnök szüleinek, ám ha az elmúlt 12 évet nézzük, még mindig Orbán Győző jutott több pénzhez ilyen forrásból.

Nem beszélhetünk úgy extraprofitról, hogy hallgatunk a bérekről és a vagyoni egyenlőtlenségről

“Kár, hogy arra nem reagált az ellenzék, hogy az így beszedett pénz egyik felét a kormány a hadseregre költené. A kormány nem tart annyira Oroszországtól, hogy támogassa az olajembargót, de annyira mégiscsak tart tőle, hogy különadóból fejlessze a hadsereget?”

Csányi Sándortól vett cégeket az Orbán-kormány volt államtitkára

Bártfai Béla az első Orbán-kormány idején a Miniszterelnöki Hivatal közigazgatási államtitkáraként dolgozott, az elmúlt években pedig azzal kerül a hírek fősodrába, hogy az I. kerületben, a Bécsi kapu téren jutott hozzá egy önkormányzati lakáshoz. Bártfai 2020-ig az akkor még tárca nélküli fejlesztési miniszterként kormányzati pozíciót betöltő Mager Andrea férje volt.

Különleges cég került Mészáros Lőrinc érdekeltségébe

A felcsúti milliárdos cégbirodalma megállíthatatlanul gyarapodik hol új társaságok alapításával, hol pedig felvásárlásokkal.

Tömeges kilakoltatási hullám indulhat

A kormány ugyan a veszélyhelyzetet fenntartja a szomszédos ország, Ukrajna területén zajló háború miatt, és ennek megfelelően számos veszélyhelyzeti rendelet hatályban marad, a kilakoltatási moratóriumra vonatkozó nem.

Mindeközben:
Az osztrák kormány hatmilliárd eurót osztana szét, hogy megvédjék a lakosságot az inflációtól

Az osztrák kormány a folyamatos drágulás miatt hatmilliárd eurós segélycsomaggal támogatná az osztrák lakosságot: ötmilliárd euróval támogatná a magánszemélyeket, a maradék egymilliárd eurót pedig a vállalkozások kisegítésére fordítaná.

Több tucat EP-képviselő kéri levélben Orbánt, hogy álljon a történelem jó oldalára

A képviselők szerint az Európai Unió a béke, az együttműködés és az egység erősítésére jött létre. Ez az egység az, amitől a szövetség minden krízisből megerősödve jött ki, az aláírók szerint most is ez lesz a helyzet.

Még itt: Nem erőszak az EU – útban a kétsebességes Európa felé

Orbán Viktor egy választott diktátor – közölte Körösényi András politológus

Ez egy dolog, de mindezt a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tartott előadásában tette, ahol a hallgatóságban ott ült Schmidt Mária is. Respect.

200 milliónyi közpénz vándorolt Érden a volt alpolgármester komájának cégéhez

Az érdi cég 2011 tavaszán úgy nyerte el egy önkormányzati intézmény beszerzési tenderét, hogy az ajánlatkérés és -adás idején még nem létezett…

Orbán Viktor Szalai Ádám kérésére az öltözőben gratulált

Orbán korábban több interjúban is utalt arra, hogy a kormányzása alatt újjáépített magyar labdarúgásnak a nagy elődök által ostromolt csúcsokra kell törnie..

Nincs nagy kereslet a félállami jobbos folyóiratokra

A számok arra utalnak, hogy a konzervatív lapok az adófizetői pénzt viszik ugyan, sok olvasójuk azonban nincs.

Jelentősen megemelte a Magyar Nemzet árát a Mediaworks Hungary

Hogy a magasabb ár visszaveti-e a vásárlásokat, azt nem tudni. A lap jelenlegi hivatalos példányszámát is homály fedi, piaci pletykák 10 ezer körüli, sőt egyes információk szerint 10 ezer alatti példányszámokról szólnak, de mivel a vállalat évek óta nem méreti azt a Magyar Terjesztés-ellenőrzési Szövetséggel (MATESZ), így ez ellenőrizhetetlen.

5 pert is elveszített a Mediaworks a Miskolci Önkormányzattal szemben

A miskolci önkormányzat közlése szerint a Miskolci Törvényszék olyan témák ügyében döntött az önkormányzat javára, mint például a választási értesítők kiküldésével és vélt hiányosságaival kapcsolatos, az önkormányzat állítólagos luxusbusz-vásárlásával kapcsolatos, illetve az önkormányzati lakásrendelet bérleti díjakra gyakorolt hatásaival kapcsolatos cikkek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.