2022. június 16., csütörtök

TÓTH ZOLTÁN: VÁLASZTÁSI TÖRVÉNY ÚTJÁN ELKÖVETETT VÁLASZTÁSI CSALÁSRA KÉSZÜL A FIDESZ

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2022.06.16.


Kizárt dolog, hogy spórolás a célja annak a javaslatnak, hogy 2024-ben egy napon tartsák az európai parlamenti és az önkormányzati választást. Tóth Zoltán választási szakértő úgy látja, Kocsis Máté erről szóló bejelentésének hátterében a Fidesz pártpolitikai érdeke áll. A Hírklikknek azt is elmondta, a kormányzó párt a választási törvény útján elkövetett választási csalást akar megvalósítani, és erre már most készülnie kellene az ellenzéknek. Mielőbb tárgyalniuk kell egymással arról, hogy milyen formációban akarnak indulni 2024 júniusában.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője egy háttérbeszélgetésen közölte, hogy 2024-ben először – és azután mindig – egy napon lehet az európai parlamenti és az önkormányzati választás. Az indoka az volt, hogy az állam így 9-10 milliárdot spórolhat. Volt már arra példa, hogy spórolás miatt összevontak szavazást?

– Igen, hiszen költségvetési takarékosság ürügyén az idén áprilisban összevonták az országgyűlési választást és az országos gyermekvédelmi népszavazást. Két héttel azután azonban, hogy kihirdették, mindez milyen spórolással jár, a 10 milliárdos választási költségvetést megemelték 17 milliárdra. Vagyis, valótlanságot állítottak. Most ugyanez a helyzet. Kizárt dolognak tartom ugyanis, hogy összeget lehetne így megtakarítani. Ez egy porhintés, könnyű mondani. Ugyanez a módszer érvényesült, amikor csökkentették az országgyűlési képviselők létszámát. Akkor is azt mondták, hogy rengeteget spórolnak, ha a majdnem 400 fős parlamentet a felére csökkentik. Most már csak 199 képviselő van, de ehhez képest, ma az Országgyűlésre fordított állami költségvetési összeg kétszerese annak, mint amit korábban a 400 fős Országgyűlésre költöttek. Így spórol a Fidesz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.