2022. július 11., hétfő

A FORINT A LEGLÁTVÁNYOSABB TÜNET, DE A FAR-HÁT, A BENZIN ÉS A GÁZ IS A DIAGNÓZIS RÉSZE

SZABAD EURÓPA
Szerző: VOVESZ TIBOR
2022.07.10.


A magyar fizetőeszköz negatív rekordokat döntött a héten, a gazdasági közérzeten már az árstop vagy az árstop miatt kárt szenvedők támogatása sem tud javítani. A héten megjelent legfontosabb cikkeink között olvashatnak a gázvásárlásról és Orbán Viktor felelősségérzetéről is.


A forint rohamosabb leértékelődése szinte mindenkinek rosszul jön Magyarországon, különösen azoknak, akik forintban kapják a jövedelmüket. A kormány egyelőre egy félrevezető kifejezéssel és megnövelt kommunikációs büdzsével reagált. Ez a belföldi, képzetlen választókat lehet, hogy megnyugtatja, de a képzett piaci szereplőknél eddig nem vált be. A globalizált gazdaságban szinte semmilyen magyar termék vagy szolgáltatás nem lesz független az importáraktól.

Hiába ígért literenként húszforintos támogatást az árstop miatt bajba jutott kis benzinkutaknak az állam, a kutasok kedélye mégsem nyugszik. A Független Benzinkutak Szövetségének elnöke szerint nem tudni, hogy kapnak-e júliusban, és ha igen, kitől, mert üres az illetékes szerv számlája. Egri Gábor szerint ebben a hónapban derül ki, mekkora ellátási zavarok lesznek az üzemanyag-ellátásban, mert a „nincset nem lehet sokfelé osztani”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.