2022. július 22., péntek

AZ ÁLLAM FURCSA REZSISZÁMOKAT PUBLIKÁL, DE AMI BIZTOS: A MAGASABB ÁR JÓT TESZ AZ ÁFABEVÉTELEINEK

TELEX
Szerző: BRÜCKNER GERGELY
2022.07.21.


A kormány használ néhány érthetetlen számot is a rezsikommunikációban – mentségére szóljon, hogy nem feltétlenül a maga hasznára. Ami viszont biztos: a kormány a rezsiszabályok átírásával egyszerre talált új forgalmi adótömeget, miközben érdemi bevételről le is mondott.

Unja már a rezsinöveléssel kapcsolatos jó sok számot? Akkor ne olvassa el ezt a cikket! Itt ugyanis egy kicsit annak szeretnénk utánamenni, hogy a kormány hivatalos számaival mi is történik mostanában! Hosszas matekozásra hívjuk fel hardcore rezsirajongó olvasóinkat, de érdekes lesz, ígérjük!

Hány mérőhely van?

A kormány szerint áramellátásban 5,6 millió fogyasztóból 4,2 millió átlagfogyasztású vagy az alatti. Gázellátásban 3,5 millió fogyasztóból 2,6 millió átlagfogyasztású vagy az alatti.

Ha ezek a számok helytállóak, akkor 5,6 millió vételezési helyen fogy el fejenként évi 2523 kWh áram – ebből 14 TWh lakossági áramfogyasztás számítható. Emellett 3,5 millió fogyasztási helyen fogy el helyenként 1729 köbméternyi gáz, ebből 6 milliárd köbméteres lakossági gázfogyasztás számolható...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.