2022. július 30., szombat

HEGEDÜST CSAK AKKOR ZAVARJA A FASISZTOID POLITIKA, HA MŰVELŐJE BE IS VALLJA

MÉRCE
Szerző: KISS SOMA ÁBRAHÁM
2022.07.29.


...Hegedüs Zsuzsa az elmúlt héten hülyét csinált önmagából, valamint a fél magyarországi sajtóból is.

A történet úgy kezdődött, hogy Orbán Viktor miniszterelnök tusványosi, fajvédő beszéde után Hegedüs Zsuzsa, a miniszterelnök mindeddig hű szegényügyi főtanácsosa úgy érezte, itt már olyan bűzös a fasizmus levegője, hogy azt inkább a kormánytól távolabb kívánja tovább szemlélni, így lemondott pozíciójáról.

Ezután az elmúlt hetet azzal töltötte, hogy végigturnézza a kormánytól független magyarországi sajtó egy részét, nagy elérésű tévéknek (RTL, ATV), valamint veretes lapoknak adott nyilatkozatokat arról, hogy robbantani akar, tűrhetetlen, minden határon túlmegy, stb., a lapok pedig örömmel kürtölték világgá Orbán szövetségesének pálfordulását. Ennek megfelelően a kormánypárti sajtó és influenszer-szcéna lelkesen kezdte szidni az ételt adó kézbe harapó egykori megbízottat – emlékezetes módon a Vadhajtások például „szardarabként” aposztrofálta. Hegedüsnek egyébként valóban számos rettenetesen káros intézkedése volt, amikről az elmúlt években rendszeresen beszámoltunk. A kormánypárti sajtó általában nem ezeket emelte ki.

Aztán Orbán elment Bécsbe, hogy Karl Nehammer osztrák kancellár oldalán úgy tegyen, mint aki csak véletlenül beszélt fajvédelemről, mikor a fajok keveredésének elkerüléséről értekezett, és valójában „csak” kultúrrasszista. Hegedüsnek pedig több se kellett, Orbán elnyerte a bocsánatot, a szociológus visszarakta rá a keresztvizet.

Pedig ez a félszívvel elsziszegett „nemaztmondtam” az ég világon semmin sem változtat.

Orbán Viktor továbbra is fenntartja a határon a fajvédő kerítést, rendszerében a romák éppúgy másodrendű állampolgárok maradnak, mint ahogy Tusványos előtt, után és a bécsi látogatása óta is, és a kormány politikai meggyőződéséből és hatalomgyakorlási stratégiájából fakadóan ab ovo ott nyomja el a szegényeket, ahol nem szégyelli, ha épp az szolgálja érdekeit.

Ne feledjük, hogy a miniszterelnök régi jó szokása, hogy idehaza (amibe a Fidesz láthatóan Románia területének egy részét is beleérti, ahogy a Vajdaságot, stb.) mond valami vaskos szélsőjobboldali, adott esetben fasiszta otrombaságot, aztán Brüsszelben, Berlinben vagy most épp Bécsben közli a művelt Nyugattal, hogy ő aztán nem rasszista, fasiszta, miegymás, csak félremagyarázzák a szavait, „rossz az, aki rosszra gondol”.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.