2022. július 23., szombat

HITELBŐL VESZ PLUSZ OROSZ GÁZT A KORMÁNY, 52 SZÁZALÉKOS FIZETÉSEMELÉS 16 ÁLLAMTITKÁRNAK - AZ ÁTLÁTSZÓ HETI MUTYIMONDÓJA

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2022.07.22.


Portfolio: Rendkívüli kormánydöntés született a rezsicsökkentés árnyékában, különleges hitelt vesz fel az állam

A kormány felhatalmazta Varga Mihály pénzügyminisztert, hogy a Magyar Állam nevében a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetségnek a különleges földgázkészlet létrehozásához szükséges földgáz beszerzése finanszírozása céljából megkötött hitelszerződéséhez kapcsolódóan 100%-os mértékű készfizető egyedi állami kezességet vállaljon. Vagyis mai árfolyamon 736 milliárdos hitelt készül felvenni az állam, ami 700 köbméter plusz gázt akar venni Oroszországtól.

RTL.hu: Még nagyobb lesz a családi birtok: Tiborcz István anyja 60 millió forintért vásárol földet

Összesen 21,5 hektáros nagyságú az a földterület, amelyet Tiborcz Sándor Istvánné, azaz a miniszterelnök vejének anyja vásárol meg a Fejér megyei Csabdi térségében. Tiborcz Sándor Istvánné földművesként, elővásárlási jogával élve veszi meg a területet, amelynek nagy része szántó, de van rajta erdő és legelő is.

Telex: Több mint 250 milliót költött evésre, ivásra és szállodára a Fidesz-frakció az előző ciklusban

Szállodákra, ügyvédekre, valamint régi és új barátok tanácsaira költött legtöbbet a Fidesz frakciója a 2018-as és a 2022-es választás közötti időszakban. A partnerek közt olyan furcsábbnál furcsább partnerek jönnek szembe, mint Habony Árpád volt felesége, a Heti TV-t üzemeltető újságíró, az NVB egyik tagja és egy internetmonitorozással foglalkozó magyar startup is.

24.hu: Több mint 50 százalékos fizetésemelésnek örülhetnek a képviselő államtitkárok

Egy lépésben 52 százalékkal emelte meg 16 államtitkárának illetményét Orbán Viktor miniszterelnök, ami közel 700 ezer forintos fizetésemelést jelent számukra – szúrta ki a lap a kormany.hu-ra feltöltött adatlapokból. Ők azok az államtitkárok, akik parlamenti képviselői mandátummal is rendelkeznek. Nekik az államtitkári illetményük eddig bruttó 1 millió 296 ezer forint volt, amit 1 millió 974 ezer 600 forintra emelt visszamenőleges hatállyal (május végétől, a kormány megalakulásához igazodva) a kormányfő. Képviselői tiszteletdíjként jelenleg 1 millió 316 ezer forint jár nekik, így összesen már 3,3 millió forintot keresnek havonta.

Hvg.hu: A költségvetés árnyékában megszavazták a fővárosi terek államosítását is

Karácsony Gergely korábban „törvényesített rablásnak” nevezte, hogy a Fővárosi Önkormányzattól az állam ellentételezés nélkül elveszi többek között a Vörösmarty teret, hogy aztán 99 évre a fideszes vezetésű V. kerületnek adja, az összes jövőbeni bevételével együtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.