2022. július 8., péntek

KI BESZÉL ITT MEGSZORÍTÁSOKRÓL? MEGINT VAN EGY HELIKOPTEREZŐ MINISZTERÜNK – HUPPA LAPSZEMLE

HUPPA.HU
Szerző: Huppa-válogatás
2022.07.08.


Helikopterrel ment megnézni a huszárok lovait a honvédelmi miniszter

Aki saját költségen akar helikopterezni ma, annak egy 320 kilométeres útért nagyjából 600-700 ezer forintot kellene fizetnie.

Orbánnak nagyon kell a pénz, ezért új jelszót adott ki: több tiszteletet Brüsszelnek

“A kormány elfogadta az Európai Bizottság álláspontját.”

A magyar kormány EU-val kapcsolatos kommunikációjában szokatlan kijelentésről van szó: nem a Bizottság fogadta el a magyar érveket és nem is kompromisszum született a felek között – persze, ezt egyelőre remélhetjük inkább –, hanem Orbán Viktor fekete báránnyá avanzsált vezetése hódolt be a brüsszeli akaratnak, alárendelve a „szuverenitást” az EU-pénzeknek. (korlátozott elérésű tartalom)

Még itt: Neves professzorok követelik, hogy az EU állítsa le a Magyarországnak szánt ÖSSZES kifizetést

EUobserver-értesülés: Orbán szeretne visszasasszézni a Néppártba

Úgy tudni, hogy a magyar kormányfő puhatolózik, miként térhetne vissza pártja az európai konzervatívok szövetségébe, miután a politikus páratlan módon elszigetelődött az EU-ban. (korlátozott elérésű tartalom)

Jaksity György: A jegybank és a kormány miatt halad a játékpénz kategória felé a forint

A közgazdász azt mondja, egyértelmű, a kormány békét akar kötni az európai pénzek érdekében Brüsszellel, mert nagyon nagy baj van.

Ha a kormány bejelentené az európai ügyészséghez való csatlakozást, az javíthatná a bizalmat, de lehet, hogy már az sem lenne elég

„Most bosszulja meg magát az a centralizált és önkényes gazdaságpolitika, amely azt gondolta: unortodox módon bármit megtehet.”

Orbánnak az a fontos, arcvesztés nélkül legyen egyezség

A Republikon Intézet vezetője arra is felhívta a figyelmet – amivel sokszor nem számolnak itthon –, hogy ez Brüsszelnek is érdeke. (…) Horn Gábor úgy fogalmazott, van egy közös összekacsintás a dologban, mindkét oldalon úgy vélik, jó lenne, ha nem kellene az Orbán-problémával napi szinten foglalkozni. Ezt Budapesten is tudják.

Átrium: a minisztérium megfejthetetlen választ küldött, a kerület 12 millióval segít

A Nemzeti Kulturális Alaptól elnyert 17 millió forintos működési támogatást sem kapták meg…

A kormány magukra hagyta a vasutasokat

A Vasutasok Szakszervezete (VSZ) százezer forintot kért a MÁV-csoport minden dolgozójának, de a kormány a háborús környezetre és a nehéz gazdasági helyzetre hivatkozva elutasította az igényüket.

A magyar nyugdíjak teljesen elszakadtak a valóságtól, rossz vége lehet

… nagyon elszálltak az árak, így nem csoda, hogy a magyarok is mást gondolnak a tisztességes megélhetést biztosító összegről. Itt pedig nem csak az átlagos áremelkedésre kell gondolni, de arra is, hogy több alapélelmiszer 30-40 százalék körüli mértékben drágult.

A Lázár János által vezetett alapítvány kapott 15 milliárd forintot a Miniszterelnökségtől a választások előtt

A Ménesbirtok-alapítvány az Áder-féle Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány egyik cégétől bérel irodát Budapesten a Rózsadomb mellett, de hogy mennyiért, azt az Átlátszó korábbi adatkérésére nem árulták el.

Megszűnik a kormánypárti Magyar Hírlap

Olyan minimális volt az olvasószáma, hogy szinte észrevehetetlen volt…

Donáth Anna pert nyert a TV2, az Origo és a Ripost ellen

2020-ban az összes általa indított sajtó-helyreigazítási pert megnyerte, most, két évvel később pedig a személyiségi jogi perben is neki ítélt a bíróság.

A britek 77 százalékának nem fog hiányozni Boris Johnson

A hat éve rendezett referendumon a résztvevők szűk, 51,89 százalékos többsége a kilépésre voksolt. A népszavazás kampányában Boris Johnson a kilépést pártoló tábor frontembere volt, és Nagy-Britannia az ő miniszterelnöksége alatt, 2020. január 31-én távozott az Európai Unióból.

Merényletet követtek el Abe Sindzó volt japán miniszterelnök ellen

Abe volt Japán leghosszabb ideig hivatalban lévő miniszterelnöke. 2006-ban egy évig volt hivatalban, majd 2012-től 2020-ig, amikor egészségügyi okokból lemondásra kényszerült.

A Gazprom leányvállalata fizette az európai politikusokat átverő ál-Klicskókat

Nagyon emlékeztet a titkosszolgálati műveletekre az a módszeres eljárás, amivel a humoristák feltérképezték, megközelítették, behálózták, majd a videóhívással megtévesztették áldozataikat.

Putyin: Még el sem kezdtük igazán

Kardcsörgető beszédet tartott orosz parlamenti képviselőknek Vlagyimir Putyin.

Még itt: Szele Tamás: Ne feledjük Borogyinót!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.