2022. július 21., csütörtök

MIKÖZBEN EZREK IDEGESKEDTEK A KATA ÉS A REZSI MIATT, MÉSZÁROS CÉGEI 18 MILLIÁRDNYI KÖZBESZERZÉST NYERTEK

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2022.07.21.


...Az európai uniós közbeszerzési értesítőben ... jelent meg, hogy

Mészáros Lőrinc cégei 3 tendert nyertek nettó 18,6 milliárd forint értékben.

Szabadkikötő: a felcsúti milliárdos fő építőipari vállalkozása, a Mészáros és Mészáros Zrt. nettó 9,3 milliárd forintért végez „különböző infrastrukturális fejlesztéseket” az állami tulajdonú Mahart-Szabadkikötő Zrt. részére a csepeli Szabadkikötő területén. A projekt során többek között új térburkolatot kap a konténerterminál, új tranzitvágány épül a régi helyett, létrehoznak több új parkolót, mederkotrást és partfalmegtámasztást is végeznek. A fejlesztési munkálatok költségét előzetesen nettó 6,8 milliárdra becsülte a Mahart, de a Mészáros Zrt. ennél 37 százalékkal drágábban vállalta a megbízást, amit az állami cég uniós forrásból kíván finanszírozni. A szerződést július 6-án írták alá a felek, és július 15-én jelent meg az értesítőben.

Töltések a Tiszán: szintén július 15-én jött ki az a hirdetmény, miszerint a Mészáros és Mészáros Zrt. nettó 8,3 milliárd forintos ajánlattal nyerte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) „Töltésfejlesztések a Felső-Tisza jobbpartján, az országhatár és Gulács között” című tenderét. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megye vásárosnaményi járásában megvalósuló projekt Tivadar, Tarpa és Gulács települések kül- és belterületeit érinti, ahol töltésépítési és/vagy magasítási (fejlesztési) munkákat fognak végezni összesen 12,3 kilométeren. A beruházás árát az OVF előzetesen nettó 8,4 milliárdra becsülte, a KE-VÍZ 21 Zrt. nettó 9,3 milliárdért, a Békés Drén Kft. pedig 9,7 milliárdért vállalta volna. A legalacsonyabb ajánlatot tevő Mészáros-céggel július 6-án kötöttek szerződést.

Hercegi Istálló: Az állami tulajdonú Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. tenderét a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. – ZÁÉV Zrt. kettőse nyerte. A konzorcium nettó 1,3 milliárd forintért vállalta a munkát, melynek keretében a Fertődi Esterházy-kastély volt lovardájának állagmegóvása érdekében végeznek bontási és építési munkákat. A Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő ZÁÉV már 2016 óta dolgozik a fertődi kastély részletekben történő felújításán újabb és újabb állami milliárdokból. A szerződés május 23-án kelt, de csak július 15-én jelent meg a róla szóló értesítés...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.