2022. augusztus 19., péntek

ELÉRKEZETT A FORDULAT? ALIG TUDTAK MEGTAKARÍTANI AZ EMBEREK - NEM SOK JÓT SUGALL AZ MNB LEGFRISSEBB JELENTÉSE

AZ ÉN PÉNZEM
Szerző: LOVAS JUDIT
2022.08.19.


A második félévben alig nőtt a háztartások nettó pénzügyi vagyona. Közben úgy tűnik, hogy az infláció elszabadulásával nagyot fordultak a lakosság megtakarítási szokásai. A legtöbb friss pénzt befektetési jegyekbe és részvényekbe tették a megtakarítók – derül ki az MNB legfrissebb adataiból. A statisztika azonban elfedi a lényeget.


Mindössze 692 milliárd forinttal nőtt a háztartások nettó pénzügyi vagyona 2022. második negyedévében – derült ki az MNB legfrissebb adataiból. A nettó pénzügyi vagyon mostani negyedéves gyarapodása 2017 harmadik negyedéve óta a legalacsonyabb, mivel a megtakarítások összege (az eszközök növekedése) három éve nem volt ezer milliárd forintnál kevesebb, és utoljára öt éve, 2017 második negyedévében volt alacsonyabb a mostaninál – írja az MTI.

A legfrissebb adatok szerint a háztartások (bruttó) pénzügyi vagyona 78788 forintra emelkedett 2022. június végére, míg a kötelezettsége (hitelek) 13588 milliárd forintot tettek így, így a nettó pénzügyi vagyon 64930 milliárd forint lett...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.