2022. augusztus 22., hétfő

KATONA TAMÁS: A FIDESZ GAZDASÁGPOLITIKÁJA MEGBUKOTT, DE AZ ÁRAT A TÁRSADALOM FIZETI MEG

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2022.08.22.


Orbán Viktor miniszterelnök Tusványoson tartott beszédében bemutatott egy listát arról, mit tart szükségesnek, hogy Magyarország továbbra is fejlődő ország maradhasson. A Hírklikk utánanézett, hogy az utóbbi 12 évben hogyan sáfárkodott a kétharmados többség az egyes területek javaival. Sorozatunkból az is kiderül, mi vár Magyarországra a Fidesz – azaz Orbán Viktor – vezette kormány további országlása alatt.


A magyar társadalom nagyon sokat veszített azzal, hogy 12 éve a Fidesz uralja a gazdaságpolitikát, A Fidesz nyert vele, mert fölrúgta a jogállamot, de láthatóan bebetonozta a hatalmát és nyert vele egy szűk réteg is, amely nagyon meggazdagodott – mondta Katona Tamás közgazdász, egyetemi tanár, amikor arra kértük, vonja meg a Fidesz 12 éves gazdaságpolitikájának mérlegét. Hozzátette: bár ez a gazdaságpolitika megbukott, de a társadalom gyakorlatilag most fizeti meg az árát.

Miben volt más a Fidesz gazdaságpolitikája, mint a 2010 előtti?

Szinte mindenben gyökeres változást hozott. Talán úgy lehetne leginkább jellemezni, hogy megy a hajó a tengeren, és normál esetben a gépházból a lapátokra terelik az energiát, de azért van hajókürt is, az szintén energiát fogyaszt. A magyar gazdaságra mindig az volt a jellemző, hogy a gépházban megtermelt energiát a hajókürtre irányították. Most eljutottunk oda, hogy szinte a teljes energia már a hajókürtre megy. Ezért aztán már tényleg csak imbolyog a hajó, és nem megy előre...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.