2022. augusztus 14., vasárnap

SODRÓDVA LENDÜLETLENÜL

MAGYAR ORVOSI KAMARA
Szerző: SVÉD TAMÁS
2022.08.03.


Nyár van, kánikula, aszály. Részben ezért, részben ennek ellenére uborkaszezon nincs, a híreket továbbra is követőkre rengeteg - többnyire nem szívderítő - információ zúdul, háborúról, gazdasági válságról, inflációról. Mindezek mellett alig esik már szó egészségügyről, járványról. Pedig kellene.


Az egészségügy - ha saját minisztériumot nem is - tavasszal egy erős kezű, a rend és hatékonyság iránt elkötelezett új vezetőt kapott Pintér Sándor miniszter személyében. Az ágazat másik új vezetője, Takács Péter államtitkár első nyilatkozatai és a vele folytatott nyitó megbeszélések alapján szintén elkötelezett a szükséges változtatások elvégzése iránt. Ígérete szerint a változásokról a szakmával egyeztetni fog, terveit augusztus elejére - mostanában - várjuk.

A gond az, hogy mindezen idő alatt az egészségügyben korábban megindult, kedvezőtlen folyamatok nem álltak és nem állnak meg. Sőt.

A világban zajló más események miatt magasra került ingerküszöböt mégis átütő egészségügyi témájú hírek az ellátás fokozódó nehézségeiről szólnak, egy-egy osztály vagy részleg átmeneti bezárásáról, a várólisták nagy mértékű hosszabbodásáról.

A nyilvánosságig eljutó rész azonban csak a jéghegy csúcsa...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.