2022. szeptember 11., vasárnap

IVÁNYI: POLITIKAI KALANDOROK AKARJÁK RESTAURÁLNI HORTHYT

HÍRKLIKK
Szerző: HARKAI PÉTER
2022.09.11.


A parlament egyik alelnökének irodájában kiállított Horthy-mellszobor ügyében személyes találkozót kért Orbán Viktortól Heisler András, a Mazsihisz vezetője. Iványi Gábor nyilvános közleményben hívta tiltakozásra az azóta is szégyentejesen hallgató nagyegyházakat és minden tisztességes embert. Iványi Gábort kérdeztük az azóta történtekről.


-„Egyházunk, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség, valamint intézményeink (különösen is a Wesley János Lelkészképző Főiskola) polgárai nevében tiltakozunk a Magyar Országgyűlés alelnöke által – egyes képviselők és egyházi személyek közreműködésével – az irodájában felállított Horthy mellszobor elhelyezése ellen. Követeljük a bronzba öntött tett eltávolítását, és a cselekedettől való elhatárolódást” – írták egy hete. Két napja Heisler András, a Mazsihisz elnöke nyilatkozott a Klubrádióban, hogy a témában Orbán Viktorhoz fordult, de válaszra sem méltatta Magyarország miniszterelnöke. Egyúttal jelezte, hogy rendkívüli módon hiányolja nemcsak az ellenzéki, hanem a kormánypártok állásfoglalását is a szoborállítással kapcsolatban. Az Önök levelének milyen visszhangja lett?

– Senkitől semmiféle visszajelzést nem kaptunk, egyelőre pusztába kiáltott szó. De nem baj, a pusztába is el kell kiáltani a szót. Szólni mindenképpen kell, mert amint az írás, a szó sem vész el. Valahol benne rezeg a kősziklákban, a házak gerendáiban, a szilárd utakban és még a madár is megőrzi, s visszaadja a szót. Tehát mindenképpen beszélni kell, senki ne mondhassa utólag, hogy még csak meg se szólaltunk. Bár tudnánk többet tenni, de ha nincs több, ezt mindenképpen meg kell tennünk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.