2022. október 26., szerda

A DEFINIÁLT KUPLERÁJ

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2022.10.26.


Varga Judit elment messzire elmesélni, hogy a NER a létező világok legjobbika. Hogy ehhez miért kell Amerikáig utazni, az megfoghatatlan, de kik vagyunk mi, hogy kétségbe vonjuk a röpködés hasznát és hasznosságát. Porbafingó kis senkik vagyunk, ideológiailag totál képzetlenek, akik azt sem tudjuk, mi a rosseb az a Duma bojkottja. Varga Judit ellentmondást nem tűrően jelentette ki a szélsőjobbos jenkik előtt, hogy „Magyarország a jogállamiság elvei alapján kormányzott demokratikus jogállam”, és ez a baja vele a liberálisoknak. Hogy a liberálisoknak mi fáj, azt nagy valószínűséggel ők jobban tudják.

Vélhetően az leginkább, hogy a NER illiberális. És nem a puszta tagadás a baj, hanem az, hogy kijelentődött, az ilyen államban helyük nekik nincsen, ebből pedig az fakad, hogy ez a hely akkor ezek szerint nem lehet demokratikus. Ezen a ponton bicsaklik meg először Varga Judit agya, és mégsem ez, ami miatt az ember foglalkozik vele, mert amúgy most már ez sem érdemelne egy szót sem. Ezek beszélnek össze-vissza, és az az ember érzete, a mondat elején sem tudják, mi lesz annak a vége, s hogy értelem szorul-e belé, az ebből fakadólag teljességgel esetleges. Puffan, ahogy esik, a bávatagoknak úgyis mindegy.

Varga mondandója azért érdekes azonban innen, mert megmutatja az a nihilt, ahol ezek kormányzatilag ülnek, maguk mellé emelve ezt a szerencsétlen országot, amely így a semmiben ringatózva atomjaira hullik. Nem kellenek ennek bizonyításához különleges különleges kognitív dolgok, szikrázó és csodálatos elme, hanem a panelproli józan esze, amit őseitől örökölt. Két Varga Judit állítást rakunk most egymás mellé nem is oly messze egymástól az időben: “A jogállam fogalma nem definiálható”, illetve: “A jogállamiság elvei alapján kormányzunk.” Emlékszünk az elsőre a boszorkányüldözésiből.

A második a friss, amerikai. Ha és azonban e kettő állításból levonjuk a következtetést, abból arra jutunk, hogy mivel a jogállamiság nem definiálható, viszont ennek elvei alapján kormányoznak, akkor egészen profánul a NER-ben Orbán vezetésével definiálhatatlan elvek alapján kormányoznak, és máris kiderült a titok, miért van itt olyan rohadt nagy kupleráj. Illetve ez több annál, ez a lebegés akárha Mohamed koporsója, de leginkább Lukács György zenedefiníciója illik ide, mikor is a filozófus azt mondta a muzsikáról, hogy az a meghatározatlan tárgyiasság, amit most nem fordítanék le...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.