2022. október 9., vasárnap

BEZÁR A SOPRONI LÖVÉR HOTEL, BELENGETTÉK AZ ONLINE OKTATÁST EGY EGYHÁZI ISKOLÁBAN

ÁTLÁTSZÓ / VIDÉKI LAPSZEMLE
Szerző: KATUS ESZTER
2022.10.09.


Debreciner.hu: Három hónap alatt a DKV közel 5 ezer járata maradt ki

Egy, a közlekedési ügyek iránt érdeklődő civil az Átlátszó rendszerén keresztül kikérte a szolgáltató május 1. és július 31. között kimaradt járatainak a listáját. Az adatbázisból kiderült, hogy Debrecenben 3 hónap alatt összesen 4816, tehát havonta átlagosan 1605 járat maradt ki. Ez több mint 52 kimaradt járatot jelent naponta.

Nyugat.hu: Négy évtized után végleg bezár a legismertebb soproni szálloda


A soproni Lövér Szálloda 2022. november 1-jétől nem fogad vendégeket, ajtajára 39 év után lakat kerül” – idézi a szálloda közleményét a Nyugat.hu. Az ok: a „magyarázhatatlan ár- és energiakáosz” térdre kényszerített a szállodát.

SzabadPécs.hu: Péntektől indul újra a szemétszállítás Pécsen

Október 6-án reggel nem indult el a hulladékgyűjtés a városban, miután 77-en megtagadták a munkát. A pécsi polgármester a Biokom Nkft. ügyvezetőjével közösen a cég telephelyén átvette a dolgozók írásba foglalt követeléseit. Cserébe sikerült egyezségre jutni velük abban, hogy péntek reggeltől újraindul a szemétszállítás Pécsett. Ez teremti meg a lehetőségét annak, hogy a következő 15 munkanapban lefolytassák az egyeztetéseket – írja a SzabadPécs.

KecsUP.hu: Belengette az online oktatást a Refi a rezsiemelés miatt

A Kecskeméti Református Egyházközség által fenntartott intézményeket drasztikusan érinti az energiaárak drágulása, ezért bezárják a tanuszodát, és az Újkollégium épületét is bezárják 18 órakor. Ha a gáz, a távhő és az áram drágulását az állam nem kompenzálja, akkor további megszorításokra kényszerülnek: visszajöhet az online oktatás – olvasható a KecsUP.hu cikkében.

7300.hu: Egyre több az utas a komlói vonatokon


Nőtt a vonattal utazók száma a 47-es Komló-Dombóvár vonalon. A vasúttársaságtól kikért adatokból az látszik, hogy a pandémia okozta visszaesés után az idén nem csak eléri, hanem nagy valószínűséggel meg is haladja az utasforgalom a 2019-es számokat. A három évvel ezelőtti utasforgalomhoz képest idén, a májust leszámítva, minden hónapban többen választották a vasutat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.