2022. október 24., hétfő

BOD PÉTER ÁKOS: HA ORBÁN BÁTOR LENNE, MONDHATNÁ, HOGY KÉSZÜLJÜNK FEL A LEGROSSZABBRA

KLIKKTV / MÉLYVÍZ
Szerző: KlikkTV
2022.10.24.


A kérdés az, hogy valóban példamutató-e a világ szemében a magyar kormánya válságkezelése? Erre is kereste a választ Sebes Györggyel a jeles közgazdász, köztársaságielnök-jelölt, az MNB volt elnöke a Klikk TV Mélyvíz című adásában, amint az is szóba került, hogy vajon miért nem került be a kormány által tervezett, korrupciót vizsgáló hivatal tagjai közé.

„Ez a csoport, amire az utcáról is be lehetett jelentkezni választja meg azt a személyt és helyetteseit, akik a hivatalt vezeti” – reagált az utóbbi témára Bod Péter Ákos. „A bekerülésem annyiban lett volna érdekes, mert ez azt mutatta volna a külvilág számára, nem belterjes sóhivatalt terveznek, hanem valóban hangsúlyt fektetnek a szakmai alapokra is. Nem így történt.”

Az érdemi témára térve megjegyezte, hogy lehet ironizálni a magyar kormány válságkezelésén, de a magyar válságokon már kevésbé. „A kovidválságot túlélte a nemzet, de a halálozási arányban benne volt az egész magyar egészségügy valósága”.

A magyar kormány bármennyire is erősnek próbálja mutatni magát, drámaian kiszolgáltatott a külső körülményeknek. „Ezekre még Orbánnak sincs ráhatása, legfeljebb imádkozni tud. Vagy rászól a pénzügyminiszterre, hogy felezze meg az inflációt.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.