2022. október 4., kedd

ÉRDEMI TÁRGYALÁST KÖVETELNEK A TANÁROK AZ OKTATÁSÜGY VÁLSÁGKEZELÉSÉRE

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2022.10.04.


„A pedagógustársadalom nem csak a saját egzisztenciájáért áll ki, ezt a küzdelmet a diákok és a szülők érdekében is vívják.” Így kommentálta Fábry Béla, volt történelem tanár, a Magyar Pedagógiai Társaság (MPT) alelnöke az oktatásügyben most zajló eseményeket Gábor György vallásfilozófus szerint „a helyzet az, hogy ezek a gengszterek – a miniszterelnöktől a rendőrminiszteren át a fegyverhordozókig – nem az oktatási rendszert teszik tönkre, azt már rég lenullázták, hanem mindannyiunk gyermekeinek és unokáinak esélyét, jelenét és jövőjét. Egy életre”.


Az oktatási kormányzat és a pedagógusok között most háború zajlik – véli a Magyar Pedagógiai Társaság alelnöke. Fábry Béla úgy látja, a pedagógustársadalom küzd a tisztességes bérért és az oktatás körülményeinek javításáért, amivel egyébként a diákok és a szülők jogaiért is küzd. Nem arról van szó, hogy a pedagógustársadalom csak a saját egzisztenciájáért áll ki, ez a küzdelem a diákok és a szülők érdekében is zajlik. A kölcseys tanárok polgári engedetlenség miatti kirúgásával kapcsolatban a volt történelemtanár azt mondta, „Ha Maruzsa államtitkár a pedagógusokhoz írt, a sztrájkjogról szóló levelében azzal érvelt, hogy a diákok tanuláshoz való joga sérül a sztrájkkal, akkor most sokkal hangsúlyosabban lehet azt mondani, hogy jelentősen csorbul azoknak a diákoknak a tanuláshoz való joga, akiknek a tanárait az érettségi évében bosszúból eltávolították, megfosztották őket a munkájuktól”

Mindehhez hozzátette: az oktatási kormányzat most szemmel láthatóan nem akar tárgyalni a pedagógusokkal, mellőz minden tárgyalási lehetőséget és eszközt. Adminisztratív megoldással, a rendőrállam eszményeinek megfelelően, próbálja megtartani az iskolákban a fegyelmet. Durván és erőszakosan meg akarja fegyelmezni a pedagógusokat, de az ostor végső soron a gyerekeken és rajtuk keresztül a szülőkön csattan...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.