2022. október 21., péntek

MÁSFÉL ÓRÁT KAPOTT AZ ENERGIAÜGYEKÉRT FELELŐS BRÜSSZELI MAGYAR NAGYKÖVET, HOGY ÖSSZEPAKOLJON – HUPPA-LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: HUPPA-VÁLOGATÁS
2022.10.21.


Amíg Orbán az EU-csúcson tárgyalt

Baranyai Gábor volt a második ember az EU-s követségen.

Ki nem mond igazat, Orbán vagy a Reuters?

A lap arról számolt be, hogy az Európai Unió vezetői anélkül fejezték be a tárgyalást, hogy megállapodás született volna a gázársapkáról. Orbán szerint megszületett a megállapodás.

Brutálisan drágán sikerült Szijjártó Péternek orosz gázt vennie

A Magyar Közlöny csütörtök éjszaka megjelent számában egy rövidke kormányhatározat-módosítás alapján arra lehet következtetni, hogy a meglévő szerződések felett Oroszországból beszerzett gáz megint igen drága lett.

Orbán a háborúban

A Direkt36 az elmúlt hónapokban közel negyven olyan emberrel – köztük magyar kormányzati forrásokkal és külföldi kormányok tisztviselőivel – beszélt, akiknek rálátásuk volt arra, hogy az Orbán-kormány miként manőverezett eddig ebben az egész világot megrázó konfliktusban.

Az atlétikai központra már 238 milliárdot, a nyíregyházi focistadionra még plusz 4 milliárdot szán a kormány

200-300 millióval drágult a vecsési és a komlói kézilabda csarnok, míg a demecseri csarnok 150 millióval, a makói pedig nagyjából 100 millióval kerül majd többe…

Leáll több BKV-busz és bezár az Akácfa utcai székház

Kiss Ambrus hangsúlyozta: nem egész évre állítják le ezeket a buszokat, és a BKV dolgozik az olcsóbb földgáz beszerzésén.

Ki nyeri a nagy ukrajnai drónháborút?

Ha azt gondoljuk, “csak” le kell lőni, azt kész, tévedünk.

A szakmányban hamisított történelem súlyos mentális sérülést okozhat egy országnak

“A történettudomány el fogja végezni a maga munkáját. Nem egy ilyen hollywoodi, vagy ilyen cowboyfilmnek megfelelően, ahol valakit, mondjuk Antall Józsefet kineveznek a legfőbb jónak, és megtalálják a legfőbb gonoszt, aminek kinevezik Göncz Árpádot. A történelem az nem ilyen. Ez a legócskább ideológiai leegyszerűsítés. Ezek a romboló, eszmeileg gyilkos filmek a jelen generációit célozzák meg, és ezért veszélyesek.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.